Начална страница / Ремонти и задръствания / Борисов разпореди ремонт на ски влек „Заека”

Борисов разпореди ремонт на ски влек „Заека”

От стенограма на правителствено заседание става ясно, че премиерът Бойко Борисов проявява интерес към ски съоръженията на Витоша. Той се разпорежда министърът на спорта Красен Кралев да проучи въпроса за стопанисването и ремонтирането на ски влека „Заека”. Финансовият министър Владислав Горанов пък трябва да намери пари за ремонта.

Борисов иска съоръжението да бъде преотстъпено на Столична община или на МОН, ако няма инвестиционен интерес към, за да могат децата да карат ски.

Ски влекът „Заека” не работи от осем години – казва спортният министър, заради нанесените от буря щети. „Изтръгнати са финалните четири стълба като част от тях са изтръгнати заедно с бетона и с части от скалата, което не позволява възстановяването им на същото място. За да се възстанови влекът, трябва да се направят редица процедури. Освен това, ние не разполагаме със съоръжения като ратраци, които да поддържат пистите”, уточнява Кралев.

Той казва, че трябва да се извърши технически анализ на състоянието на съоръжението, да има прединвестиционно проучване и въз основа на тях и промяна на плана за управление на Природен парк „Витоша”, а и трасето трябва да се измести.

Премиерът е уверен, че еколозите няма да са против и нарежда съоръжението да бъде вмъкнато в плана за Природен парк „Витоша”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

„Житница“ и „Гоце Делчев“ при бул. „Цар Борис III“ остават блокирани до 2 април 2019 г.

Заради строежа на Метро София – III диаметър – Позиция 1 – отсечката от ул. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *