Без вода остават централната част на столицата и „Горна баня“

 • вода

  Снимка: Столица.bg

Планирани ремонтни дейности по мрежата на „Софийска вода“ ще са причината да бъде спряно водоподаването на 7 февруари, четвъртък, в някои райони на столицата.

Заради подмяна на спирателен кран на бул. „Пенчо Славейков“ Център, от 09:00 до 20:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на:

 • бул. „Пенчо Славейков“,
 • бул. „Прага“,
 • ул. „Доспат“,
 • ул. „Св. Иван Рилски“

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде осигурена вода с водоноска на ул. „Тунджа“ ъгъла с ул. „Стрешер“.

Заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Роза“ кв. „Горна баня“, от 09:00 до 19:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на ул. „Роза“ от ул. „Обзор“ до ул. „Каменица“.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде осигурена вода с водоноска на ул. „Роза“ №10.

Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Бистър поток“ с. Владая, от 10:00 до 22:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на ул. „Бистър поток“.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на ул. „Бистър поток“ ъгъла с ул. „Брезова гора“.

Заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Апостол Ламбов“ с. Казичене, от 10:00 до 17:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на:

 • ул. „Хаджи Димитър“,
 • ул. „Апостол Ламбов“,
 • ул. „Мито Войнишки“,
 • ул. „Мургаш“,
 • ул. „Илия Велинов“

Ако ремонтните дейности продължат повече от  12 часа, вода ще се достави с водоноска на ул. „Апостол Ламбов“ ъгъла с ул. „Любен Каравелов“.

Редактор: Десислава Михалева

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 31
Зафир Зарков

Зафир Зарков: Чешките трамваи по 20 и 22 ще подобрят комфорта на пътуване

СОС одобри купуването на 10 трамвая, втора употреба от Прага, които ще бъдат пуснати по линия 20 и 22. Те са 18 - 19 годишни и ще сменят движещите се в момента над 30-годишни по двете столични линии, каза общинският съветник Зафир Зарков, зам.-председател на комисията по транспорт. Закупуването става благодарение на сътрудничеството между община Прага и София. В момента процедурата по договарянето е към края и се очаква да се подпише контракт. С новите мотриси ще се подобри комфорта на пътуване, категоричен бе Зарков. Той уточни, че цената на единия трамвай е 40 000 лв., която е доста добра, а за транспортирането на извънгабаритния товар от Чехия ще са необходими по 10 000 лв. на трамвай. За сравнение общинският съветник посочи, че 1,6 млн. лв. струва нов ПЕСА. Той уточни, че в Прага са спрели обновяването на трамвайния парк, така че те не си "изхвърлят" мотрисите в София. Червените трамваи, които ще пристигнат от Чехия имат много добри показатели, спирането им е плавно и са доста по-безшумни. В повечето градове в Европа се запазват старите трамваи, тъй като те са атрактивни за туристите и гостите.  Зафир Зарков съобщи, че в момента продължава работата по тикет системата. Договорът бе подписан през декември 2019 г. и срокът за изпълнение е 24 месеца. Така след 2 години най-после София ще има модерна система за таксуване. Прочети още...

comment 0
visibility 26
състезание

Състезание в Техническия университет ще търси решения на извънредни ситуации

Състезание, в което отборите ще бъдат насърчавани за 48 часа да търсят решения на извънредни ситуции, включително и теми, свързани със страната ни, ще се проведе от 19 до 21 април в Техническия университет в столицата. Събитието се нарича Copernicus Hackathon Sofia.Организирано е от Risk Space Transfer Office към БАН с подкрепата на Столична община (Асоциация за развитие на София). Зад фасата на просто едно състезание се цели популяризиране потенциала и използването на данните и услугите на европейската програма за наблюдение на Земята – Коперник. Ето и с какви извънредни ситуации ще трябва да се справят отборите: Управление на извънредни ситуации: Оценка на щети от наводнения, пожари, картиране на свлачища;Защита на околната среда: Процент на изсичане на гората и обезлесяване; Рекултивация на хвостохранилища/минни райони;Мониторинг на водите и крайбрежието: Картиране на нефтени разливи; Проследяване на кораби; Застрояване на българското Черноморие. Прочети още...

comment 0
visibility 43
четене на приказки

Първокласници питат общински съветник как да пазим водата чиста(СНИМКИ)

Първокласници от 68 СУ "Акад.Никола Обрешков" в "Дружба" 2 засипаха с въпроси за екологията общинският съвет Лорита Радева. Тя им гостува по повод инициативата "Аз чета". Проявата върви във всички училища в района по повод Международния ден на детската книга, осъществява се заедно с администрацията на "Искър". Малчуганите показаха,че не само обичат да четат, но и са таланти в песните, рецитирането и танците."Родна реч", "Отечество любезно", "Аз съм българче" са само част от нещата, с които буквално просълзиха Лорита Радева. Малките обаче демонстрираха и активна гражданска позиция. Те я засипаха с въпроси за значението на дърветата и цветята за хората, говорят ли цветята собствен език, ценна ли ни е водата и как да я пазим чиста, трябва ли да засадим поне едно дърво. Накрая първокласничката Биляна Цветкова прочете есе, участвало и спечелило награда в конкурс, организиран по идея на Лорита Радева за Световния ден на водата Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Центъра, „Орландовци“ и „Васил Левски“ остават на сухо...

Планирани ремонтни дейности по водопроводната мрежа ще станат причина за спиране на водата в някои столични райони на 17...

Прочети още keyboard_arrow_right