ЧЕЗ възстановява тока около София след нарочното разрушаване на 10 стълба

ЧЕЗ възстановява тока около София след разрушаването на 10 стълба

Снимка: ЧЕЗ Разпределение България

Възстановена е сигурността на електрозахранването в Лозен, община Панчарево от екипи на ЧЕЗ Разпределение България. Преди ден в района неизвестни бандити съвсем целенасочено разрушиха 4 стълба. 
 
Компанията започна ремонта незабавно след установяване на щетите и екипите работеха до късно през нощта. Счупените стълбове са подменени с нови, а населеното място отново е подсигурено двустранно с електрозахранване и с възможност за реакция при непредвидени ситуации.
 
 
Създадена е организация и за подмяна на разрушените през уикенда стълбове в района на Казичене и Кривина. От ЧЕЗ припомнят, че общо 10 стълба средно напрежение бяха счупени чрез удари в основата им в рамките на няколко дни.  Повече от 4500 домакинства и 250 бизнес клиенти бяха без електрозахранване за по два часа в посочените населени места след възникване на аварии по два електропровода в резултат на повредените стълбове.
 
Щетите на компанията само от този вандалски акт възлизат на над 25 000 лв. Само от началото на годината ЧЕЗ Разпределение е вложила над 600 000 лв. за отстраняване на повреди, нанесени от трети страни – кражби по електроенергийни съоръжения, скъсани кабели от строителни фирми и вандалски прояви. Компанията разчита на органите на МВР за установяване на извършителите.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонти на ЕСО и НЕК могат да доведат до смущения на тока в район......

Националната електрическа компания /НЕК/ стартира ремонтни дейности във ВЕЦ  „Момина клисура“ от 10 авг...

Прочети още keyboard_arrow_right