До края на годината стартира изграждането на Южната дъга между „Младост“ и „Тракия“

Ремонт

Снимка: Столица.bg

До края на 2019 г. ще стартира строителството на околовръстния път на столицата в участъка между район Младост и магистрала „Тракия“. Информацията съобщи министър Петя Аврамова в парламента. Срокът за изпълнение на проекта е възможно да бъде спазен, но само ако няма обжалвания на отчуждаването на имоти и се изпълнят всички необходими процедури.

''В момента в района на околовръстен път и автомагистрала „Тракия“ ежедневно се образуват огромни опашки от автомобили, които блокират движението. С изграждането на този участък ще бъде решен не само този проблем но и ще се осигури едно автомобилно трасе, което ще гарантира едно адекватно обслужване на кварталите в района'' допълни Аврамова. Тя разясни, че в момента сключването на договора с изпълнителя е възпрепятствано заради жалба в КЗК. Веднага след решението на комисията предстои сключване на договор с изпълнителя за инженеринг. Договора е за 180 дни, а за строителството 730 календарни.

Към момента в министерство за подадени 12 оферти на фирми за участие в процедурата. Всички те се оценяват от МРРБ. След като приключи оценката ценовите оферти ще бъдат отворени. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 8-12 юни...

ЧЕЗ Разпределение България продължава да съобразява планираните ремонти с нуждите на клиентите и след отмяна на извънред...

Прочети още keyboard_arrow_right