Избраха изпълнител за ремонта на тунела към "Люлин"

-

Снимка: Столица.bg

Ремонтът и рехабилитацията на тунела към ж.к. „Люлин“ по бул. „Царица Йоанна“ ще се извърши от строителна компания „Джи Пи Груп“, съобщава "Сега". От изданието напомнят, че ремонтът на "Граф Игнатиев" и прилежащата ѝ Зона 2 беше извършена от същата компания, а сроковете и качеството на изпълнение предизвикаха трайното недоволство на столичани.

След конкурс, продължил около 8 месеца, администрацията в града избра изпълнители за обновяването на два от общо четири ключови обекта на територията на столицата. Възложител на обществената поръчка е заместник-кмета по общественото строителство инж. Ангел Джоргов. В дейностите по ремонта на тунела „Джи Пи Груп“ ще участва чрез сдружението ДЗЗД „Люлин груп“ съвместно със „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД.

В актуалния конкурс общината предвижда дейностите по реконструкцията на съоръжението към „Люлин“ да се извършат за до 270 дни, срещу първоначално заложени 10 милиона лв. без ДДС. „Люлин груп“ е предложило да приключи работата за 198 календарни дни, а офертата е на стойност 12,7 млн. лв. без ДДС. Сдружението е избрано не само заради ниската цена, а и заради краткия срок на изпълнение.

Дейностите по основния ремонт на люлинския тунел предвиждат подмяна на асфалта, хидроизолацията, осветлението и дренажната система. В тунела ще заработи и гласово-оповестителна система за излъчване на спешни съобщение в случай на инцидент в тунела.

Все още не е избран изпълнител за рехабилитацията на около 700 метра от ул. "Опълченска" в участъка от бул. "Тодор Александров" до бул. "Сливница", включително моста над река Владайска, съобщава още "Сега". Заложената от общината цена за ремонта е до 7,2 млн. лв., а срокът за изпълнение е 270 дни от началото на дейностите.

Очаква се и изборът на изпълнител за реконструкцията на ул. "Народен герой" - от бул. "Цар Борис III" до ул. "Любляна". За него кандидатстваха общо пет фирми и обединения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Временно няма да има вода в части от кварталите "Младост" и "Хадж......

На 11 август 2022 г. (четвъртък) във връзка с изпълнение на строително-ремонтни работи в ж.к. „Младост“ 2, с...

Прочети още keyboard_arrow_right