Къде в София ремонтират улици и булеварди

Къде в София ремонтират улици и булеварди

Снимка: Столица.bg

Отвориха за движение, днес, изцяло ремонтирания участък и в двете посоки на основната пътна връзка с Бояна - ул. Даскал Стоян Попандреев, продължение на бул. България. Окончателно е завършено обновяването на трасето, което вече е с нова настилка, тротоари, бордюри, отводнителна система и ново осветление.

От днес автомобилите се движат в лентата към центъра. Там вече има алея за разходка и широка 3-метрова, двупосочна велоалея. Ремонтът включваше предвиденото полагане на метална укрепваща мрежа, както се прави и по бул. България. Обновяването обхвана и рампата към ул. Околовръстен път в посока от Бояна към Младост, която беше в изключително лошо състояние досега. Ремонт на една от рампите с мост от другата страна в посока Бояна беше направен още преди години.

Затворена за движение, от днес е следващата ремонтирана отсечка - на бул. България от бул. Тодор Каблешков до моста на ул. Околовръстен път. Движението в този участък ще се осъществява двупосочно в платното към центъра, което остава единственото неремонтирано засега.

Важно е да се знае, че преминаването в платното към Бояна става след моста. Това означава, че няма никаква възможност за връзка с Околовръстното при движение в посока към Бояна. За да се стигне до него, шофьорите могат да използват кръговото в Бояна и да продължат по бул. Пушкин, или да обърнат и по новоремонтираната отсечка да се върнат и по рампите да поемат в която и да е посока по Околовръстното.

Засега нямаме информация кога ще заработи предвиденият нов светофар на кръстовището с ул. Кумата. Ако там няма работеща светлинна уредба с отделна секция за ляв завой, шофьорите могат да направят обратен завой. Връзките от бул. България към улиците западно от него също са блокирани.

На кръстовището на бул. България с бул. Т. Каблешков целият трафик минава от едното в другото платно заради започналият по-рано ремонт на източното платно от бул. Тодор Каблешков до бул. Гоце Делчев.

На самото кръстовище се извършва и хидро изолация на подлеза, който протече по-рано, затова движението по "Т. Каблешков" е двупосочно пред мол България с 2 ленти в посока бул. България и една лента в посока ул. Луи Айер. Там трафикът е натоварен и затварянето на кръстовището ще продължи до завършване на ремонта на отсечка от бул. България - 25 юли т. г.

За съжаление новопостроеният участък на ул. Костенски водопад до ул. Васил Стефанов все още не е отворен за движение. Затова и не може да се ползва като алтернатива на бул. България, явявайки се почти успореден на него маршрут.

А и разширението на бул. Тодор Каблешков няма да помогне много за достъп до ул. Костенски водопад в тази част. Засега няма официална информация кога тази отсечка ще бъде отворена за движение, въпреки че е дългоочаквана алтернатива за достъп към тази част на жк Манастирски ливади - Б и всички жилищни и бизнес сгради северно от Околовръстното в района на ул. Васил Стефанов.

Продължава и ремонтът на бул. Асен Йорданов, в Дружба 1, в следващия участък - между бул. Цветан Лазаров и кръстовището при бул. Шипченски проход. Предварително обявеният ремонт, обаче, беше променен и сега се работи по северното платно от страната на Слатина и жк Христо Смирненски. Движението за срока на ремонта, който трябва да приключи до 14 септември 2020 г. се извършва двупосочно в южното пътно платно.

Допълнително затруднение за трафика в района е и спирането на движението под ЖП моста на ул. Слатинска река заради поражения от софийския потоп. Целият участък с продължението по ул. Владимир Минков-Лотко до ул. 514 остава затворен засега до 24 юли за обследване на пораженията от пороя.

Боян Алексиев

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (34%, 57 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 23 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (22%, 38 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (15%, 25 Гласове)
 • Нямам дете/деца (15%, 26 Гласове)
Общо гласували: 169 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонт на жп прелез в Божурище променя маршрута на автобус 54...

Променя се маршрутът на автобусна линия 54, съобщиха от Столична община. Причината е ремонт на жп прелеза в Божурище. съ...

Прочети още keyboard_arrow_right