Коли и градски транспорт отново по "Николай Коперник" в края на следващата седмица

Коли и градски транспорт отново тръгват по "Николай Коперник" в края на дру

Снимка: Столичен инспекторат

Колите и градският транспорт отново ще вървят по улица "Николай Коперник" в края на другата седмица. Това обяви зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов, който лично провери строителните дейности по трасето, съобщават от БТА.  
 
До средата на август приключва ремонтът на "Каблешков", пускат движението и по "Коперник" (ВИДЕО)

Ремонтът тръгна през май и обхваща отсечка от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев". Строителните дейности включват подмяна на инженерните мрежи, изграждане на ново осветление, тротоари и пътни платна.
 
"До средата на другата седмица, започваме с асфалтовите работи. Няколко дни ни трябват за поставяне на хоризонтална сигнализация и маркировка", посочи Джоргов. "Имаме много добра стиковка със строителите, надзора и районната администрация", подчерта зам.-кметът. Той каза, че към края на другата седмица, най-късно в началото на по-следващата движението ще бъде пуснато.
 
"Изградени са нови канали и водопроводи, както и топлопроводите, поставено е изцяло ново улично осветление. Завършени са в голяма степен и тротоарите с настилки от унипаваж. През последните няколко години улицата беше в много лошо състояние", допълни Джоргов.
 
Той припомни, че през миналата година беше извършен първия етап от ремонта на ул. "Николай Коперник" от бул. "Цариградско шосе" до бул. "Шипченски проход". Сега се работи от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев".
 
"Предстои да започне и третият етап на проекта от ул. "Гео Милев" в посока зала Фестивална. Надявам се, че през следващата година ремонтът ще се случи", каза още зам.-кметът Джоргов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЧЕЗ Разпределение България АД - Планирани прекъсвания за 27.09.20......

По-долу са изброени населените места/райони, в части от които предстоят планирани дейности за развитие на електроразпред...

Прочети още keyboard_arrow_right