Кубчета смениха перките само на пресечките по "Графа"

 • Смяна на ограничителите по "Графа"

  Снимка: Столица.bg

Каменни кубчета смениха перките на акули на ремонтираната ул. "Граф Игнатиев", съобщиха граждани пред Столица.bg. Изпълнителят на ремонта бързо се справи с задачата да подмени огграничители по травмайното трасе, след като кметът Йорданка Фандъкова нареди на главния архитект да се намерят варианти за по-гояма сигурност на гражданите в зоната.

Кубчета са поставени само на пресечките на ул. "Граф Игнатиев". Това не е окончателен вариант. Ще има други ограничители, казаха пред Столица.bg от Столична община.

През последния месец от перките на акули пострадаха граждани. Подмяната на ограничителите е за втори път. Първият път пак гражданите не одобриха варианта и каменните блокове бяха отрязани до вида на "перките".

И този вариант не среща одобрение от гражданите, защото ръбовете на кубовете били остри и цветът им пак се сливал с уличната настилка. Граждани предложиха пред Столица.bg ограничителите по трамвайната линия на "Графа" да са кашпи с цветя.

 

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 50
Награда за кметът на Възраждане

Савина Савова бе удостоена с награда от Зонта клуб „Света София“ (СНИМКИ)

Кметът на район Район "Възраждане" Савина Савова бе удостоена с награда за ръководител на най-активния столичен район, с отношение към бъдещето на нашите деца, настоящето на всички и равноправието между половете. Почетният плакет и бе връчен от Росина Тодорова президент на „Света София“ 2018-2020. Савова благодари за наградата, която е признание за нейната съвместна работа с членовете и приятелите на Зонта клуб „Света София. Тя обеща да продължи да работи срещу насилието над жени и деца, за създаване на възможности на жените да се реализират пълноценно, а на децата да имат щастливо детство. Припомнено бе и събитието на общината „Цветя срещу насилието“, по време на която бяха засадени 200 жълти рози, символи на Зонта в парк „Възраждане“. Гости на събитието бяха членове на Зонта от България и Румъния, представители на Ротари и други сродни неправителствени организации и др. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Спешни ремонти оставят без топла вода „Лагера“, „Хиподрума“ и „Стрелбище“...

Спешни ремонтни дейности и обследване на топлопреносната мрежа ще оставят без топла вода доста столичани в периода от 27...

Прочети още keyboard_arrow_right