Метрополитен: На "Г. Софийски" само сменихме настилката, строителство не е имало

Метрополитен: На "Г. Софийски" само сменихме настилката, строителство не е

Снимка: Фейсбук, Безумията в София

Пропадналият тротоар и настилка на ул. "Георги Софийски" в София ще бъде възстановен, но преди това ще се уточни проблема с подземен, ниезползваем колектор, който е причина за проблема. Това обясни пред btV Кирил Зайков от "Метрополитен", изградил метростанцията от третата милиня.

Компроментираният участък е между ВМА и Александровска болница. И вчера бе компроментиран от обилните валежи, които паднаха в София за последното денонощие.

"30 - 40 метра са пропаданли в зоната на тротоара. Единствените строителни мероприятия тук е промяна на настилката. Тази зона не е част от съоръжението - метростанцията. Площадката, под която е минала тунелопробивната машина е встрани. Ние само уеднаквихме тротоара от "Пенчо Славйков" до тук и сменихме настилката. Под тротоар и улицата има стар колектор за кабели, което е причината за пропадането. Съоръжението е на експлоатационно дружество и е в лошо състояние, ерозирал, с пукнатини и разместени плочи, така водата, намираща си път през шахти и пуктанити извлича земни маси и се е получило слягане на плочките", обясни предсатвителят на "Метрополитен".

Той обясни, че ще има срещи с експлоатационното дружедство за изясняване на състоянието на колектора и ако позволява да се напълним с подходящи материали и да се възстановим настилката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 18-22 януари...

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. &nbsp...

Прочети още keyboard_arrow_right