Обявиха обществена поръчка за изграждане на булеварди от Третия градски ринг в София

-

Снимка: Столица.bg

Столична община обяви конкурс за дългоочакваното изграждане на продължението на бул. "Т.Каблешков" към "Симеоновско шосе".

В регистъра на обществените поръчки са обявени две обособени позиции:
- Изграждане по регулация на ул. “Филип Кутев“ от ул. “Сребърна“ до бул. “Симеоновско шосе“ в район Лозенец, и
- Изграждане на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“ в район Триадица.

Обществената поръчка се възлага въз основа на „икономически най-изгодната оферта”, като тя ще се определя въз основа на критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 30 500 000 лева.

За първата обособена позиция са предвидени 13,5 млн. лв. Дължината на ул. „Филип Кутев“, която е част от третия градски ринг и представлява продължение на бул. „Тодор Каблешков“ и трябва да се преизгради, е 1,2 км. Общината предвижда дейностите да приключат за не повече от 270 дни., поясняват от Общината в документацията към конкурса.
Стойността на втората обособена позиция е 17 млн. лв., като разстоянието, което трябва да се изгради е 1,41 км., а срокът за приключване на обекта е една година. Така очакванията са, че работата по пробива на "Тодор Каблешков" ще започне през 2023 г.

Оферти се приемат до 18 юли 2022г. Възложител на обществената поръчка е инж. Ангел Джоргов, зам. кмет на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Трейс си остави ръцете по жълтите павета по столичния "Цар Освобо......

Ужасно са пренаредени жълтите павета по централния столичен булевард "Цар Освободител" в участъка от СУ "Св. Климент Охр...

Прочети още keyboard_arrow_right