Обявиха обществена поръчка за трамвая по "Скобелев" и тунела на НДК

-

Снимка: Facebook

Столична община обяви обществена поръчка с предмет "Реализиране на ново транспортно- комуникационно решение по бул. "Ген. М. Д. Скобелев" от бул. "Хр. Ботев" до бул. "Витоша”, включващ и транспортен тунел НДК", показва справка в електронния регистър на обществените поръчки.

Заданието предвижда няколко обособени позиции, вкл. рехабилитация на пътните платна на бул. „Васил Левски“ от бул. „Фр. Нансен“ до ул. „Граф Игнатиев“, изграждане на бул. “Копенхаген“ от метростанция 18 (Младост 3) до бул. “Цариградско шосе“, район „Младост“, и реконструкция на трамваен релсов път по бул. „Княгиня Мария Луиза“ в отсечката от ул. „Опълченска“ до ул. „Козлодуй“.

Дейностите отново ще се извършат по метода на инженеринга, при който проектирането, изпълнението и контрола се осъществяват от една фирма.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 61 000 000 лева без ДДС. За първата позиция са предвидени 17,5 млн. лева. Срокът за приключване на дейностите е 420 дни, като 120 дни са предвидени за проектиране, а до 300 дни ще продължат дейностите по изпълнение.

Припомняме, че Софийски градски съд отсъди трамвайното трасе от бул. „Витоша" по бул. „Ген. М. Скобелев" до „Петте кьошета" да бъде премахнато в рамките на година, след като беше установено, че шумът и вибрациите от "временното" трасе достигат нива, които са опасни за здравето на живеещите в района.

 Общински съветник: Столична община да компенсира потърпевшите от трамвайния тормоз по „Скобелев“

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Временно спират водата в част от м. Гърдова глава и Сухата река...

Строително-ремонтни дейности на м. Гърдова глава, кв. „Княжево“ налагат спиране на водоподаването утре, 2 фе...

Прочети още keyboard_arrow_right