Отварят за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Каблешков“

photo_library
 • Отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Кабле

  Снимка: Столична община

 • Отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Кабле

  Снимка: Столична община

 • Отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Кабле

  Снимка: Столична община

 • Отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Кабле

  Снимка: Столица.bg

 • Отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на “Кабле

  Снимка: Столична община

Планува се на 12 септември т. г. да се отвори за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с "Каблешков"

Асфалтирането участък от южното пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ приключва. От 5 септември ще бъде отворена за движение ул.“Златните мостове“, която излиза на бул. „Тодор Каблешков“, съобщиха от Столична община.

На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток. отварянето за автомобилното движени на ул. "Златните мостове" ще улесни поне с малко натоварения автомобилен трафик в район.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“. Разширението на бул.“Тодор Каблешков“ се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда: от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“.

До ул.“Боянски водопад“ приключва асфалтирането по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция. По настояване на столичния кмет организацията по работата в следващия етап на бул.“Тодор Каблешков“ е съобразена с отварянето на движението по последния етап от ремонта на бул.“България“.

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“.

След като се отвори за движение кръстовището бул.“България“ – бул.“Тодор Каблешков“ започва изграждане на канализация по ул.“Боянски водопад“. Улицата ще бъде затворена за пътни превозни средства. С цел осигуряване на още един вход-изход от квартал „Манастирски ливади – изток“ ще се осигури преминаване по ул.“Костенски водопад“ в квартала.

Работи се по последния участък на бул.“България“ от Околовръстен път до „Тодор Каблешков“. Там вече и направена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка. В момента се полага биндер в този участък. Положена е метална мрежа с цел заздравяване на пътното платно. Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул.“България“.

Преди това бяха ремонтирани в двете посоки участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 86 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 28 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 47 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (12%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 37 Гласове)
Общо гласували: 224 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Част от Панчарево остава без вода...

Планови ремонти на „Софийска вода“ във сряда, 23 септември, ще наложат спирането на водоподаването в част от...

Прочети още keyboard_arrow_right