Писмо от МРРБ бави избора на изпълнител за ремонта на столичната ул. "Шишман"

Писмо от МРРБ бави избора на изпълнител за ремонта на столичната ул. "Шишма

Снимка: Столица.bg

Усилено продължават строителните дейности по централната софийска улица "Цар Иван Шишман", но скоро може и да забуксува ремонтът. В момента там продължават да работят експлоатационните столични дружества "Топлофикация" и "Софийска вода" и дейностите им по подземната инфраструктура са в график.

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Тя обаче не скри притесненията си, че ремонтът може да зацикли и улицата да не бъде изцяло завършена до зимата.

"За съжаление все още нямаме одобрението от страна на Управляващия орган  - МРРБ, за процедурата за избор на изпълнител. Колегите всеки ден разговарят със служители в МРРБ и се надявам да получим това заветно писом, за да можем да обявим процедурата. Ако съответно не успеем до есента да го направим, ще направим така ,че хората да могат да преминават по улицата", коментира кметът на София.

Екипите имат готовност за административни изненади и вероятно ще бъде поставена временна настилка, а след зимата ще се довърши ремонтът.

Реконструкцията на участък от ул. "Цар Иван Шишман" стартира на 10 май

"Столична община е в непрекъснат диалог с иницативните групи на граждани, които живеят и работят на "Шишман" и координацията е непрекъсната, какато екипи на Столична община, така и на общински съветници. Много е ключов този ремонт, даваме си сметка, защото улицата е тясна, а тръбите бяха много стари и амортизирани, затова преди да слагаме настилки беше важно да се направят тези ремонти", обясни Фандъкова.

"Притесненията и затрудненията за гражданите са големи, но сме уточнили всичко, което ги притеснява за паркирането и за заведенията, всички сме постигнали разбирателство. Към момента, ако има предизвикателство то е в избора на изпълнител за настилките", призна Фандъкова.

Столичният кмет обясни, че най-трудните и тежки ремонти за администрацията и за гражданите това са реконструкциите и полагане на подземна инфраструктура, защото се правят големи изкопи, рискови дейности, а в същото време много важни за столицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 206 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 286 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
 • Нови избори. (28%, 226 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 57 Гласове)
Общо гласували: 795 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 102
27.07.2021 13:08
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЧЕЗ Разпределение България АД - Планирани прекъсвания за 14.10.20......

По-долу са изброени населените места/райони, в части от които предстоят планирани дейности за развитие на електроразпред...

Прочети още keyboard_arrow_right