През 2020 г. ремонтират най-големия общински театър - "София"

Ремонт на театър София

Снимка: Столица.bg

Оказа се, че част от ОКИ "Средец" е продаден и Столична община е в съсобственост

Столична община ще ремонтира най-големият общински театър - Театър София. На Московска 33 вече попълват апликационната форма и до седмица проектът ще бъде изпратен в МРРБ за финансиране по европрограма. Предвижда се реконструкция на сградата на театър София да е с 400 места и многофункционална и автоматизирана сцена както е по световните стандарти в театрите.

"Очакваме през есента да се подпише договорът за финансиране на ремонта. Театърът е на половин век и основен ремонт не е правен", заяви зам.-кметът по култура на София Тодор Чобанов. Той съобщи, че Столична община предвижда и ремонт културният дом - ОКИ "Средец". Там имало над 400  места и висок таван, което позволявало да се направят мащабни продукции с по-големи декори.

Културният дом "Средец обаче бил в съсобственост затова предстоят още разговори, тъй като и другият собственик трябва да участва в инвестицията. Засега преговорите вървели добре и Чобанов се надява, че скоро ще се стигне до спорзумения между собствениците за реконструкцията на културното средище. Той не пожела да уточни кой е другият собственик на ОКИ "Средец".

"По-важното е кой и кога го е продал, и кой е допуснал това", ядосва се столичният кмет Йорданка Фандъкова. В района на парка "Заимов" се обособява най-голямата театрална зона в столицата. Не случайно и спирката на метрото се казва "Театрална". Съвсем близо до театър София е и 

"Миналата години ремонтирахме културния дом "Искър" и "Красно село". През 2020 г. ще обновим Общинските културни институти (ОКИ) "Средец" и "Надежда. Две читалища са ремонтирани тази година и продължаваме да възстановяване и надграждаме културни пространства в София", категоричен бе столичният кмет.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Манстирски ливади и Световрачане остават без вода...

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 25 февруари, вторник, ще наложет спиране на водата в някои столични ра...

Прочети още keyboard_arrow_right