Отвориха за движение ул. Владайска река, която е част от ремонта на жплиния в София (ВИДЕО)

Пуснаха обновената жплиния от Сточна гара към "Хаджи Димитър"

Снимка: DTC Media

Вече е отворена за движение ул. Владайска река, която е част от реконструкцията на жп трасето в София. Наред с обновяването на линията и мостовете, се ремонтират и улици около жпмрежата.

"Модернизация на железопътен участък София - Елин Пелин" се финансира по оперативна програма и се извършва на етапи. Ремонтът продължава в другата част на река Владайска между Индустриална и Сточна гара.

Възстановени са строителните дейности и на трасето и на Слатинска река. Там беше спряно строителството, защото жители на Слатина сигнализираха, че няма откъде да минават пешеходците.

Изпълнител на проекта е е ДЗЗД „Келет АБ“ и жп трасето трябва да бъде зъвршено до 31 декември т. г. Строителният надзор се изпълнява от Обединение "Рубикон - КИГ - АДТ".

Ремонт на моста при "Хладилния" ще затрудни движението за месец (СНИМКИ)

Подизпълнител на строежа на мостовите съоръжения над ул. Владайска река е ГБС. Обща стойност на проекта е 132 966 320 лева без ДДС, а от държавния бюджет са 19 944 948 лева без ДДС.

Строително монтажните дейности включват 

- премахване на 2 прелеза в гара Казичене и спирка Верила и строителство на 2 нови надлеза;
– строителство/реконструкция/рехабилитация на 6 железопътни мостове, 1 железопътен подлез, 2 пътни надлеза, 1 пътен подлез, 5 пешеходни подлеза, 4 пешеходни надлеза, 4 селскостопански подлеза, 17 водостоци;
– строителство/реконструкция на 13 перони в следните гари/спирки: Подуяне, Христо Смирненски, Искърско шосе, Искър, Казичене, Верила;
– модернизирани и реконструирани двойна жп линия и контактна мрежа между София и Елин Пелин и коловозно развитие и контактна мрежа в гарите Подуяне, Искър и Казичене;
– модернизирани осигурителна и телекомуникационна системи според стандартите за инфраструктура на ТСОС между София и Елин Пелин.

Видеото е предоставено на Столица.bg от  DTC Media.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Как ще бъде ремонтирана аварията в метрото между "Театрална" и "Х......

Директорът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев ще предостави информация за работата на екипите, ангажирани с...

Прочети още keyboard_arrow_right