Реконструкцията на "Цар Борис III": Затварят южното локално на Македония

Реконструкцията на "Цар Борис III": Затварят южното локално на Македония

Снимка: Столична община

Спира движението на трамваите от ухо "Бъкстон" до площад Македония, по маршрута ще се движат автобуси

Ремонтът на столичния булевард "Цар Борис III" започна и за известно време ще се създадат неудобства на живеещите в района. При реализирането на проекта е помислено затрудненията да са минимални за гражданите и при преминаване през този част на София.

Строителните дейности ще се извършват на два подетапа като в първия, за намаляване на затрудненията на живущите в района и осигуряване на проходимост на автомобилното движение участъка по бул. „Македония“, ще се затвори само южното локално платно. Ще бъдат осигурени и обходни маршрути.

Спира се движението на трамваите в участъка ухо "Бъкстон" до площад Македония, но ще бъдат осигурени пешеходни преминавания при ул. „Ивайло“ и ул. „20ти април“. По време на реконструкцията се затваря и платеното паркиране в южния локал и ще бъде премахнато косото паркиране в средата на булеварда.

Строителството при обновяването на ключовия столичен булевард ще се изпълнява поетапно. Първи етап е по трасето по бул. „Македония“ и участъка от пл. „Руски паметник“ до трамвайно ухо „Бъкстон“. Заради спирането на травмаите се осигурява заместваща автобусна линия. Авобусите ще спират на всички спирки по трасето на трамвайна линия № 5.

Гранциодният ремонт по "Цар Борис III" с подменя ана трамвайно трасе, линеен парк на пл. Македония, осветление, пътна настилка, тротоари и др. е втораат част от „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“. В първия етап изцяло бе обновена ул. Каменоделска, район Сердика. Преди две години изцяло бе ремонтирано пътното платон, трамавйната лини, контактната мрежа, изградиха се тротоари, огради, подмени се осветлението, както и подземната инфраструктура.

И всичко това улесни трафика в тази част на София и подобри пътуването с трамвай.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Половин София без топла вода заради голяма авария...

  Стотици столичани са без топла вода заради голяма авария. Повредата е в главния топлопровод на първа гра...

Прочети още keyboard_arrow_right