Ремонт затваря Северната дъга - участъка между Световрачене и Локорско

Ремонт затваря Северната дъга - участъкът между Световрачене и Чепинци

Карта: АПИ

От 19 февруари стартира и обновяването на отсечката от 2,8 км от кръстовището на Чепинци до яз. Чепинци

Част от Северната дъга на София се затваря за ремонт. В 9 часа тази сутрин движението се спират на Околовръстното в участъка между отбивките за Световрачене и Локорско, предупредиха от АПИ.

Строителните дейности продължават в още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/, които са с обща дължина 6,4 км. Той е част от започналото в края на 2020 г. поетапно ремонтиране на второкласния път. В тази част на Околовръстното миналата година бяха обновине три участъка с обща дължина 5,9 км и прилежащите съоръжения.

От тази сутрин стартира фрезоване на 3,6-километровата отческа на старата асфалтова настилка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци, както и за с. Локорско. От 19 февруари започва и ремонтът на 2,8 -километравия участък от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. Чепинци.

Трафикът се насочва по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч. В около затворените отсечки е поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути, обясняват от АПИ.

Ремонтите предвиждат усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.

Ремонтните работи трябва да приключат до средата на май т. г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спират водата в Бистрица, Кремиковци, Сеславци и Красна поляна...

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 24 февруари, ще наложат спирането на водата в няко столични райо...

Прочети още keyboard_arrow_right