Ремонтът на ул. "Иван Вазов" започва в Деня на влюбените

 • Как ще изглежда ул. Иван Вазов след ремонта

  Снимка: Столица.bg

С пренареждане на гранитни бордюри и смяна на тротоарната настилка ще стартира ремонтът на ул. Иван Вазов от утре, 14 февруари 2019 г., четвъртък, съобщиха от Столична община. Обновяването ще започва от отсечката от ул. „Цар Иван Шишман“ към бул. „Васил Левски“. Очаква се и одобрението от НИНКН за полагането на паважни настилки и ще се започне работа и по пътното платно.

От общината предупреждават, че при застудяване или влошаване навремето работата ще спре. От 18 февруари т. г. пък Софийска вода рестартира подновяването на водопровода и канала по централната софийска улица. Ремонтните дейности започват от участъка между ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в останалите 50 метра.

След това дейностите по подмяната на водопровод продължават между ул. “6-ти септември“ и ул. „Г. С. Раковски“. Всички дейности на концесионера Софийска вода трябва да приключат до края на април т. г.  Докато се извършват дейности по реконструкцията се въвежда временно ограничение на движението и се ограничава достъпът на автомобили. 

С цялостната реконструция ще се обновят 460 м канализация и 470 м водопроводи, както и всички прилежащи сградни водопроводни и канализационни отклонения. Инвестицията е за около  1,5 млн. лв.. Реконструкцията на водопровода е разделена на 5 етапа и 3 от тях вече са осъществени. Водопровъд е правен през 1935 г, а уличният канал е от началото на миналия век  1901 г. 

Обновяването на ВиК системата е изключително важна, тъй като обхваща сградите на ул. „Иван Вазов“ и зоната между улиците  „Граф Игнатиев“, ул. „Аксаков“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“. След приключване на дейностите на Софийска вода през април се започва работа и по пътното платно и тротоарите поул. „6-ти септември“ до ул. „Цар Иван Шишман“.

В началото на май рехабилитацията ще продължи и в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“. След края на ремонта улица „Иван Вазов“ ще е с изцяло ремонтирана паважна настилка, както и с нови, удобни тротоари.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Този месец Ви питаме

Трябва ли да бъдат повишени заплатите на служителите в столичния градски транспорт?
 • Да. Заслужават по-високи заплати. (58%, 66 Гласове)
 • Не. И сега получават по-високи заплати от здравните работници и учителите. (27%, 30 Гласове)
 • Не. Преди избори винаги искат увеличение (3%, 3 Гласове)
 • Да. Имат много извънреден труд (12%, 14 Гласове)
Общо гласували: 113 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 53
Деца от 23 детска градина в район Изгрев
comment 0
visibility 102
КАТ София

Пак проблеми със софтуера на КАТ София

КАТ София отново ще има проблеми с регистрацията на автомобили. Временно ще бъдат затруднени дейностите fт 7:30 до 9:00 часа. Утре ще се извърши обновяване на софтуерен компонент и затова ще бъде затруднена работата на Пътна полиция, предупреждават от МВР. Във връзка с обновяване на версия на софтуерен компонент на „Система за планиране, разпределение и контрол на регистрационни табели и ценни образци“, с която работят звената „Пътна полиция”, утре, 22 март т. г. Ще бъде затруднена работата  и на „Регистрация и отчет на ППС и собствениците им“  при секторите „Пътна полиция” в страната. Няма да има проблеми и километрични опашки при подаване на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и получаване на готови такива, както и за връчване и плащане на наказания по ЗДвП.  Дейностите по регистрация ще бъдат възобновени в максимално бърз срок, уверяват експертите.  Пътна полиция поднася извинения  на гражданите за евентуално причинени неудобства.     Прочети още...

comment 0
visibility 126
Медицински сестри протестират

ГИТ: Няма входиран анекс за по-високи заплати на медицински сестри в градини и ясли в София

В Инспекцията по труда няма входиран анекс към Колективния трудов договор за повишение на заплатите на медицински сестри в детските градини и ясли в Столична община. Това заявиха пред Столица.bg от ГИТ. Трудовите възнаграждения на медицинските работници дса повишени с 10% от 1 март т. г. Това казаха вчера от Столична община. Споразумението е подписано след разговори на кмета Йорданка Фандъкова и синдикатите. Според процедурата анексът е трябвало да бъде вкаран в ГИТ София от синдикатите. В Инспекцията по труда не е внасян за регистрация анекс към КТД за увеличение на заплатите на медицинските сестри в столичните ясли и детски градини, заявиха от централата на ГИТ. От инспекцията обясниха, че влизането в сила на анекса по никакъв начин не е обвързано с датата на вписването му в Регистъра на Колективните трудови договори. Всеки КТД или анекс към него влиза в сила от датата, която е договорена. Според информация на Столица.bg споразумението не е подписано от един от синдикатите и затова не е внесено в ГИТ. Площад "Света Неделя" пък е блокиран и движението е спряно в момента. Там пред здравното министерство протестират медицински сестри. те искат по-високи заплати, най-малко две минимални. Министър Кирил Ананиев обеща да има нова методика за изчисляване, но анализи показвали, че във всяко лечебно заведение трудовите възнаграждения се определяли по различен начин. "Искаме нощния труд да се заплаща адекватно", заяви медицинска сестра пред Нова телевизия. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

В Подуяне, Център и "Кръстова вада" пресъхват чешмите...

Ремонти по предварителен план ще станат причина за спиране на водснабдяването на 21 март, четвъртък, в някои райони на С...

Прочети още keyboard_arrow_right