Спират водата в „Надежда“1 и 2, „Дружба“2 и „Витоша“

 • вода

  Снимка: Столица.bg

Ремонтни дейности по водопроводната мрежа на 10 април, сряда, ще наложет спиране на водата в някои столични райони.

Заради подмяна на спирателни кранове на ул. „Добри Читулов“ жк. „Надежда“ 2, от 09:00 до 21:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на:

 • бл. 254,
 • бл. 253,
 • бл. 270,
 • бл. 252,
 • бл. 272,
 • бл. 271,
 • бл. 271а.

Ако ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Добри Чинтулов“ ъгъла с ул. „Недко войвода“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „София“ кв. „Орландовци“, от 09:00 до 19:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите по ул. „София“ от ул. „Съзнание“ до ул. „Кирил Пърличев“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Чавдар“ с. Горни Богров, от 09:00 до 19:00 ч. ще бъде спряна вратата на живеещите в района на:

 • ул. „Трети март“,
 • ул. „Здравец“,
 • ул. „Морава“,
 • ул. „Александър Стамболийски“

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доствена вода с водоноска пред училището.

Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Магнолия“ жк. „Надежда“ 1, от 09:00 до 19:00 ч. ще спре водатат на живеещите в района на ул. „Магнолия“.

Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Банско шосе“ кв. „Република“, от 09:00 до 21:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на ул. 730.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъд едоставена вода с водоноска на ул. „Банско шосе“ до пощата.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Йосиф Обербауер“ с. Кривина, от 10:00 до 18:00 ч. ще спре водата на живеещите по ул. „Равнополски път“ от ул. „Латинка“ до ул. „Демокрация“.

Заради извършване на строително-монтажни работи на бул. „Цветан Лазаров“ жк. „Дружба“ 2, от 10:00 до 18:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на:

 • ул. „Обиколна“ от бл. 202 до бул. „Цветан Лазаров“
 • бул. „Цветан Лазаров“ от ул. „Обиколна“ до ул. „Мария Нейкова“

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на бул. „Цветан Лазаров“ ъгъла с ул. „Мария Нейкова“.

Заради извършване на строително-монтажни работи на ул. „Филип Кутев“ кв. „Витоша“, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на ул. „Филип Кутев“.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде досатвена вода с водоноска на ул. „Атанас Дуков“ ъгъла с ул. „Филип Кутев“.

 

Редактор: Десислава Михалева

Времето в София

Въздухът в София

Този месец Ви питаме

Трябва ли да бъдат повишени заплатите на служителите в столичния градски транспорт?
 • Да. Заслужават по-високи заплати. (53%, 145 Гласове)
 • Не. И сега получават по-високи заплати от здравните работници и учителите. (28%, 77 Гласове)
 • Не. Преди избори винаги искат увеличение (8%, 23 Гласове)
 • Да. Имат много извънреден труд (11%, 31 Гласове)
Общо гласували: 276 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 25
Зафир Зарков

Зафир Зарков: Чешките трамваи по 20 и 22 ще подобрят комфорта на пътуване

СОС одобри купуването на 10 трамвая, втора употреба от Прага, които ще бъдат пуснати по линия 20 и 22. Те са 18 - 19 годишни и ще сменят движещите се в момента над 30-годишни по двете столични линии, каза общинският съветник Зафир Зарков, зам.-председател на комисията по транспорт. Закупуването става благодарение на сътрудничеството между община Прага и София. В момента процедурата по договарянето е към края и се очаква да се подпише контракт. С новите мотриси ще се подобри комфорта на пътуване, категоричен бе Зарков. Той уточни, че цената на единия трамвай е 40 000 лв., която е доста добра, а за транспортирането на извънгабаритния товар от Чехия ще са необходими по 10 000 лв. на трамвай. За сравнение общинският съветник посочи, че 1,6 млн. лв. струва нов ПЕСА. Той уточни, че в Прага са спрели обновяването на трамвайния парк, така че те не си "изхвърлят" мотрисите в София. Червените трамваи, които ще пристигнат от Чехия имат много добри показатели, спирането им е плавно и са доста по-безшумни. В повечето градове в Европа се запазват старите трамваи, тъй като те са атрактивни за туристите и гостите.  Зафир Зарков съобщи, че в момента продължава работата по тикет системата. Договорът бе подписан през декември 2019 г. и срокът за изпълнение е 24 месеца. Така след 2 години най-после София ще има модерна система за таксуване. Прочети още...

comment 0
visibility 25
състезание

Състезание в Техническия университет ще търси решения на извънредни ситуации

Състезание, в което отборите ще бъдат насърчавани за 48 часа да търсят решения на извънредни ситуции, включително и теми, свързани със страната ни, ще се проведе от 19 до 21 април в Техническия университет в столицата. Събитието се нарича Copernicus Hackathon Sofia.Организирано е от Risk Space Transfer Office към БАН с подкрепата на Столична община (Асоциация за развитие на София). Зад фасата на просто едно състезание се цели популяризиране потенциала и използването на данните и услугите на европейската програма за наблюдение на Земята – Коперник. Ето и с какви извънредни ситуации ще трябва да се справят отборите: Управление на извънредни ситуации: Оценка на щети от наводнения, пожари, картиране на свлачища;Защита на околната среда: Процент на изсичане на гората и обезлесяване; Рекултивация на хвостохранилища/минни райони;Мониторинг на водите и крайбрежието: Картиране на нефтени разливи; Проследяване на кораби; Застрояване на българското Черноморие. Прочети още...

comment 0
visibility 43
четене на приказки

Първокласници питат общински съветник как да пазим водата чиста(СНИМКИ)

Първокласници от 68 СУ "Акад.Никола Обрешков" в "Дружба" 2 засипаха с въпроси за екологията общинският съвет Лорита Радева. Тя им гостува по повод инициативата "Аз чета". Проявата върви във всички училища в района по повод Международния ден на детската книга, осъществява се заедно с администрацията на "Искър". Малчуганите показаха,че не само обичат да четат, но и са таланти в песните, рецитирането и танците."Родна реч", "Отечество любезно", "Аз съм българче" са само част от нещата, с които буквално просълзиха Лорита Радева. Малките обаче демонстрираха и активна гражданска позиция. Те я засипаха с въпроси за значението на дърветата и цветята за хората, говорят ли цветята собствен език, ценна ли ни е водата и как да я пазим чиста, трябва ли да засадим поне едно дърво. Накрая първокласничката Биляна Цветкова прочете есе, участвало и спечелило награда в конкурс, организиран по идея на Лорита Радева за Световния ден на водата Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Центъра, „Орландовци“ и „Васил Левски“ остават на сухо...

Планирани ремонтни дейности по водопроводната мрежа ще станат причина за спиране на водата в някои столични райони на 17...

Прочети още keyboard_arrow_right