Спират водата в „Подуяне“ и „Изток“ в първия работен ден

 • вода

  Снимка: Столица.bg

Планирани ремонти по водопроводната мрежа на 5 март, вторник, ще станат причина за спиране на водата в някои столични райони.

Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Фредерик Жолио Кюри“  жк. „Изток“, от 09:00 до 18:30 ч. ще спре водата на живеещите в района на:

 • ул. „Димчо Дебелянов“ от ул. „Антон Чехов“ до ул. „Димитър Н.Гичев“
 • ул. „Чарлз Дарвин“ от ул. „Димчо Дебелянов“ до ул. „Атанас Далчев“
 • ул. „Атанас Далчев“ от ул. „Чарлз Дарвин“ до ул. „Димитър Н. Гичев“.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на бул. „Димчо Дебелянов“ ъгъла с ул. „Чарлз Дарвин“.

Заради монтаж на спирателен кран на ул.“Франсис де Пресансе“ кв. „Подуяне“, от 09:00 до 15:00 ч. ще бъде спряна водата в района на:

 • ул. „Франсис де Пресансе“ от ул. „Мърфи“  до  ул. „Алеко Константинов“ 
 • ул. „Мърфи“ от  ул. „Русалка“  до  бул. „Мадрид“                

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде осигурена вода с водоноска на ул. „Мърфи“ №16.

Заради подмяна на спирателен кран на бул.“Цариградско шосе“ вилна зона „Врана – Лозен - Триъгълника“, от 10:00 до 15:30 ч. ще бъде спряно водоподаването в района на:

 • бул. „Цариградско шосе“ от № 164 до АМ „Тракия първи километър“
 • вилна зона „Врана - Лозен – Триъгълника“
 • Институт по генетика на растенията.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на адрес: ул. „Висо“ пред сервиз „Пежо“.

Заради подмяна на спирателен кран на ул.“Малобучински път“  местност „Манилов дол“, от 09:00 до 21:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на местност „Манилов дол“.

Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде осигурена вода с водоноска на ул. „Малобучински път“ ъгъла с ул. „Бор“.

Заради подмяна на спирателен кран на ул.“Рила“  вилна зона „Мало Бучино“, от 09:00 до 20:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на:

 • ул. „Родопи“,
 • ул. „Мургаш“,
 • ул. „Рила“

Ако ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на ул. „Родопи“ ъгъла с ул. „Янтра“.

Редактор: Десислава Михалева

Времето в София

Въздухът в София

Този месец Ви питаме

Трябва ли да бъдат повишени заплатите на служителите в столичния градски транспорт?
 • Да. Заслужават по-високи заплати. (58%, 66 Гласове)
 • Не. И сега получават по-високи заплати от здравните работници и учителите. (27%, 30 Гласове)
 • Не. Преди избори винаги искат увеличение (3%, 3 Гласове)
 • Да. Имат много извънреден труд (12%, 14 Гласове)
Общо гласували: 113 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 231
Обсъждане на поректа за обновяване на ул. Малко ТЪрново

Архитекти, интелектуалци и общинари обсъдиха проекта за ул. Малко Търново (СНИМКИ)

Най-късата улица в столицата "Малко Търново" ще бъде обновена и ремонтирана. Как да изглежда тя, обсъждаха заедно архитекти, учени, писатели, преподаватели, актьори, музиканти, художници, интелектуалци, общински съветници и кметът на София Йорданка Фандъкова. Проектът за реконструкция предвижда смяна на настилката, парапетите и осветлението. На 60-метровата улица ще има и място за пърформанси, което да се използва от съвременни артисти. От тази зона ще се възползва и трупата на Младежкия театър, чийто служебен вход е там. "Улицата със стъпалата" е едно от емблематичните места и е събрала почти цялата история на развитието на града. Под жълтите ѝ павета има останки от антична Сердика, там е и прочутият бар „Луна“, в който представители на царската фамилия са се отбивали на питие, а зад черна врата в една от стените още се намират килии на бившата Държавна сигурност" – разказа професорът по история Николай Поппетров от БАН. С ул. „Малко Търново“ е свързана  и  легендата за подпалването на Часовниковата кула. Сторили го градските часовникари, които са живеели и работили в района. А причината била, че кулата пречела на бизнеса им. По фасадата на сградата все още има следи от големия пожар на бившия Партиен дом през 1990 г., припомни доц. д-р Михаил Груев  от Държавната агенция за архивите. Това място е знаково и в тези 60 метра е събрана много история. Нашата цел е да обновим улицата и да разкажем на всички за нея. Длъжни сме да запазим духа на града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Малката улица със стъпала е въажна връзка между пл. ”Кн. Александър Първи” и бул. ”Дондуков” и най-важна е идеята, а след това да стигнем и до най-малкия детайл и да я изпълним. Развитието на пешеходните пространства е приоритет в анализа на публичните градски зони, каза главният архитект на София Здравко Здравков. Той напомни, че е важно как ще присъства историята с новите настилки, почистване на фасадите, осветление, характерния парапет на стъпалата, които са част от проекта. Проектът е изработен като дарение от екип, с ръководител арх. Радомир Серафимов.   Прочети още...

comment 0
visibility 100
КАТ София

Пак проблеми със софтуера на КАТ София

КАТ София отново ще има проблеми с регистрацията на автомобили. Временно ще бъдат затруднени дейностите fт 7:30 до 9:00 часа. Утре ще се извърши обновяване на софтуерен компонент и затова ще бъде затруднена работата на Пътна полиция, предупреждават от МВР. Във връзка с обновяване на версия на софтуерен компонент на „Система за планиране, разпределение и контрол на регистрационни табели и ценни образци“, с която работят звената „Пътна полиция”, утре, 22 март т. г. Ще бъде затруднена работата  и на „Регистрация и отчет на ППС и собствениците им“  при секторите „Пътна полиция” в страната. Няма да има проблеми и километрични опашки при подаване на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и получаване на готови такива, както и за връчване и плащане на наказания по ЗДвП.  Дейностите по регистрация ще бъдат възобновени в максимално бърз срок, уверяват експертите.  Пътна полиция поднася извинения  на гражданите за евентуално причинени неудобства.     Прочети още...

comment 0
visibility 125
Медицински сестри протестират

ГИТ: Няма входиран анекс за по-високи заплати на медицински сестри в градини и ясли в София

В Инспекцията по труда няма входиран анекс към Колективния трудов договор за повишение на заплатите на медицински сестри в детските градини и ясли в Столична община. Това заявиха пред Столица.bg от ГИТ. Трудовите възнаграждения на медицинските работници дса повишени с 10% от 1 март т. г. Това казаха вчера от Столична община. Споразумението е подписано след разговори на кмета Йорданка Фандъкова и синдикатите. Според процедурата анексът е трябвало да бъде вкаран в ГИТ София от синдикатите. В Инспекцията по труда не е внасян за регистрация анекс към КТД за увеличение на заплатите на медицинските сестри в столичните ясли и детски градини, заявиха от централата на ГИТ. От инспекцията обясниха, че влизането в сила на анекса по никакъв начин не е обвързано с датата на вписването му в Регистъра на Колективните трудови договори. Всеки КТД или анекс към него влиза в сила от датата, която е договорена. Според информация на Столица.bg споразумението не е подписано от един от синдикатите и затова не е внесено в ГИТ. Площад "Света Неделя" пък е блокиран и движението е спряно в момента. Там пред здравното министерство протестират медицински сестри. те искат по-високи заплати, най-малко две минимални. Министър Кирил Ананиев обеща да има нова методика за изчисляване, но анализи показвали, че във всяко лечебно заведение трудовите възнаграждения се определяли по различен начин. "Искаме нощния труд да се заплаща адекватно", заяви медицинска сестра пред Нова телевизия. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

В Подуяне, Център и "Кръстова вада" пресъхват чешмите...

Ремонти по предварителен план ще станат причина за спиране на водснабдяването на 21 март, четвъртък, в някои райони на С...

Прочети още keyboard_arrow_right