Тази нощ отварят "България" за движение, затварят за ремонт ул. "Боянски водопад"

Тази нощ отварят "България" за движение, затварят за ремонт ул. "Боянски во

Снимка: Столица.bg

Ще има неудобство от затварянето, но в крайна сметка трябва да се въоръжим с търпение до 9 октомври т. г., коментира Кристиан Кръстев

Ремонтът по ключовия булевард "България" в София приключва днес и тази нощ в 00.00 часа ще бъде отворен за движение. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстен пред журналисти.

На представянето на новите 5 автобуса, със стандарт Euro6, които ще обслужват линиите 66 и 63 към Витоша, Кръстев коментира и продължаващите ремонти по улици и билеварди в столицата.

От тази нощ бул. България изцяло ще бъде в експлоатация. Разбира се с приключването му не означава, че всички ремонти са приключили. Конфлриктната, все още, точка е бул. "Т. Каблешков", за които се вълнуват живеещите в "Манастирски ливади". С пускането на България ще се освободи връзката към квартала сулица Флора. Също така имаме и ул. "Васил Стефанов", говорим за връзки към бул. България и самият "Каблешков" ще бъде проходим", съобщи Кръстев

Той обясни, че с отварянето на движението по целия бул. "България" се затваря ул. "Боянски водопад".

"Ул. "Златните мостове" е отворена за движение от една седмица и е със светофарна уредба. "Боянски водопад" ще бъде затворен, но пък разширяваме входа към малкия "Костенски водопад", по него има една част с нов път и има недовършен участък, който е с фрезован асфалт и се валира в момента. "Васил Стефанов" също е с фрезован асфалт и прави връзка с ул. "Луи Айер". На практика осигуряваме по-добра свързаност за всички хора в квартала. Разбира се, ще има неудобството от затварянето на "Боянски водопад", но в крайна сметка трябва да се въоръжим с търпение до 9 октомври т. г. Тогава трябва да бъде отворен пътя, за да продължим към следващия етап", предупреди зам.-кметът по транспорт на Столична община.

Кръстев обясни, че между ул. "Луи Айер" и ул. "Златните мостове" е отворена "Костенски водопад", която става 6 метра широка и забраняваме паркирането в подхода към тази улица. Така ще осигурим нормална проходимост и по този начин, откъм бул. "Каблешков," ще има 3 входа към квартала и два откъм бул. "България". Със сигурност от утре ще има по-добра свързаност с квартала. Разбира се, ако можеше да не затваряме "Боянски водопад", но няма как, защото той е част от инфраструктура на проекта за бул. "Тодор Каблешков", обясни Кристиан Кръстев.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 89 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 30 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 48 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (11%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 39 Гласове)
Общо гласували: 232 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 28 септември......

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.  Комп...

Прочети още keyboard_arrow_right