Започва ремонт на топлопреносната мрежа в центъра на София

ТЕЦ София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

„Топлофикация София“ ЕАД започва реконструкция на топлопреносната мрежа в центъра на столицата, информират от пресцентъра на дружеството.

От 13 май 2020 г. ще спре топлата вода в района на ул. „6-ти септември“, като потребителите са уведомени своевременно, съгласно нормативните изисквания, чрез съобщения във входовете на сградите. Списъкът с адресите, засегнати от реконструкцията може да се намери на сайта на дружеството – www.toplo.bg.

Топлопроводите в центъра на София са изградени в средата на миналия век, като някои от тях са частично ремонтирани преди около 40 години. Точно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата.

Ремонтът на топлопреносната мрежа е изцяло в полза на потребителите и целта е повишаване надеждността и качеството на топлоподаването. В рамките на реконструкцията се предвижда и поетапна подмяна на водопроводната и канализационна инфраструктура. Заради започващия ремонт е необходимо да бъде спряно топлоподаването с оглед осигуряване на безопасността както на ремонтните екипи, така и на гражданите, които живеят в близост до обекта.

«Осъзнаваме сериозното неудобство, което създаваме на столичани и поднасяме извинения на всички, които ще изпитат затруднения поради нашите ремонти.

Благодарим за тяхното разбиране и търпение. Ще положим всички необходими усилия строително - монтажните работи да се реализират качествено и при спазване на утвърдените срокове.”, поясниха от дружеството.

„Топлофикация София” ЕАД ще упражнява постоянен контрол върху дейността на изпълнителите, качеството на извършваните работи и спазването на правилата за безопасност на обекта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 8-12 юни...

ЧЕЗ Разпределение България продължава да съобразява планираните ремонти с нуждите на клиентите и след отмяна на извънред...

Прочети още keyboard_arrow_right