Затруднено движение по бул. Гоце Делчев заради ремонт на канализационен колектор

Затруднено движение по бул. Гоце Делчев заради ремонт на канализационен кол

Снимка: Столица.bg

Временно ще  има затруднено движението по столичния бул. "Гоце Делчев" през следващия месец. Причината е започващ ремонт на канализационен колектор по булеварда, предупредиха от Софийска вода. 

За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района като изцяло ще спре движението по бул.“ Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“. Месец август е избран, за да се избегне силният трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС, съобщават от дружеството концесионер.

От Софийска вода започват строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. “Гоце Делчев“ на 28 юли 2021г. Очаква се те да продължат до 6 септември 2021 г. Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“.

Работата в участъка е належаща, поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък. Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.

С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28. 07 до 06. 09. 2021г. „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ЧЕЗ Разпределение България АД - Планирани прекъсвания за 25.09.20......

По-долу са изброени населените места/райони, в части от които предстоят планирани дейности за развитие на електроразпред...

Прочети още keyboard_arrow_right