Начална страница / Събития и свободно време / Концертната зала на старото музикално училище в София се превърна в галерия

Концертната зала на старото музикално училище в София се превърна в галерия

Галерия “Оборище 5” е името на новото място за изкуство в София. Това е бившата концертна зала на старото музикално училище на ул. „Оборище“ в София. Първата експозиция в новата галерия е на американеца Стивън Уилсън и носи името  „Луксозни нишки“. Уилсън интерпретира лукса на прочути модни брандове и икони на попкултурата по един интересен и модерен начин. Всички негови произведения се продават. Цените им започват от 10 хил. лв. до 35 хил. лв.

Интериорът на сградата на бившото училище е реставриран максимално близо до оригиналния му вид. Удивителна е възстановката на салона на някогашния институт „Opera Italiana Pro Oriente“. Според концепцията залегнала в обновяването на пространството то трябва да се превърне в център за култура и изкуство и в него да се провеждат театрални спектакли, литературни четения, концерти и изложби, съобщава собственичката Деница Атанасова-Гергова. Галерията ще обяви конкурс за съвременно изкуство през декември.

Под паркета на голямата зала има акустична подложка, а над прозорците са поставени акустични щори. Вече се водят разговори с музиканти за изнасянето на камерни концерти в реновираната зала.

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Боряна Благоева

Виж също

София Тех Парк е домакин на TRAP fest 2018

Фестивалът на младежта, технологиите и изкуствата TRAP fest 2018 се провежда за втори път в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *