Начална страница / Събития и свободно време / НДК се превръща в арена на издръжливостта

НДК се превръща в арена на издръжливостта

Едно от най-атрактивните състезания – бягане по стълби ще събере най-бързите атлети в НДК на 29 септември. Така Дворецът на културата ще се превърне с арена на издръжливостта, научи Столица.bg. Състезанието е от календара на София – Европейска столица на спорта 2018. За първи път се организира бягане по стълби и то е по повод Европейската седмица на мобилността.

Трасето на състезанието ще е по стълбите на седемте етажа на НДК. Напоследния етаж атлетите ще направят една обиколка и продължават обратно надолу по стълбите. По груба сметка стълбите между етажите са около 25.

В столицата ще се проведе и Европейска вечер на спорта. София – Европейска столица на спорта предлага на столичани повече възможности включването за спорт. След бягането по стълбите на НДК, програмата продължава с ориентиране из коридорите на НДК. Ще има още много атракции. Съорганизатор е ММС”, каза пред Столица.bg секретарят на фондация София – Европейска столица на спорта 2018 г. Анатоли Илиев.

Над 15 спортни федерации ще се включат в събитието и ще направят щандове в НДК, а всеки който иска може да се запише да спортува.

Движението и спортът са залегнали като европейски принципи и всеки навършил 40 години трябва 3да се движи 30 минути на ден, а за децата 1 час. Това укрепва организма й дава тонус, препоръча Анатоли Илиев, който бивш лекоатлет и зам.-председател на постоянната комисия за младежта и спорта в СОС.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

София отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Резолюция на Генералната асамблея на ООН определи през 2005 г. всяка трета неделя на ноември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *