Начална страница / Събития и свободно време / Новините в София: Най-важното за деня, 10 октомври
Снимка: Любена Тодорова

Новините в София: Най-важното за деня, 10 октомври

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 октомври.

ЕК одобри за финансиране II фаза на „Интегриран столичен градски транспорт“ на СО

Завършването на фаза II на „Интегриран столичен градски транспорт“ ще насърчи ползването на електротранспорта и ще помогне по-бързо да се решат проблемите със натоварения трафик в столицата. В същото време ще помогне и за осъществяването на цялостната стратегия за развитието на интегриран столичен градски транспорт.

Асоциация на родителите иска да се разреши канабиса за лечение на епилепсия

Канабисът има антипристъпно действие при диагнози като епилепсията и се използва в много терапии от преди 5000 години. Какъв е механизмът му на действие и какви са страничните ефекти и начина да се приложи подходящата формула са все още въпроси, на които търсим отговори, обясни , проф. Броуди.

Общински съветник е номиниран за приз на Лекарския съюз в София

„Преди час и половина научих за тази номинация“, призна пред Столица.bg д-р Милев след заседанието на общинската комисия. За първи път в историята на лекарските награди има номиниран общински съветник, отбелязаха медици. Зам.-кметът по финанси на СО Дончо Барбалов също е поканен на събитието, а желанието на лекарската гилдия е да връчва наградите. За „мениджър на годината“ пък е номиниран проф. д-р Цветомир Димитров, който е управител на общинската Първа градска болница.

В район „Нови Искър“ работят за кариерното ориентиране сред учениците

Красимир Генков – управител на фирма „Top house“ запозна учениците от 171 ОУ „Стоил Попов“ с професиите, които се упражняват в производството на модулни и сглобяеми къщи, каквито произвежда неговата фирма.

София е на второ място в Европа

Пред българската столица е само Истанбул с 16,8%. София изпреварва дори едни от най-популярните туристически дестинации като Лисабон (14.6%), Париж (13.1%), Мюнхен (12.9%) и Варшава (12.3%). За целия период от 2009 до 2017 г. тя е на 5-о място в Европа и с 9% средногодишен ръст е след Букурещ (10.3%), Лисабон (10.6%), Минск (10.0%) и Санта-Круз-де-ла-Палма (9.3%).

„Хоро край езерото“ закрива сезона

„Хоро край езерото“ обявява своя финал за тази година. Той ще бъде отбелязан на 14 октомври, неделя, от 10.00 ч. до 13.00 часа в парка при езерото в ж.к. „Дружба-1“ на финалното събиране за народни песни и хора.

Елен Герджиков: Не за 3 дни, а за 3 часа разпределих искането за референдум в комисии

Според него няма логика първо да подкрепиш един проект и когато е във финаланата фаза, преди да започне реализацията му, да се опиташ да го провали. „Мога да се съглася с този референдум, ако на гражданите се зададе въпросът: Да върнем парите на Европа, да върнем балите и кризата с боклука?“, каза Герджиков.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

СУ "Св. Климент Охридски"

Симпозиум посветен на Достоевски ще се състои в София

Над 50 учени от 16 държави ще разглеждат човекът като проблем и обект на изображение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *