Начална страница / Събития и свободно време / Столичанка тъгува по паважа на софийските улици

Столичанка тъгува по паважа на софийските улици

Вбесена софиянка се оплака в Столица.bg, че по много от столичните улици  е премахнат паважа. Дамата (името й се пази в редакцията), пред прага на нервна криза си изля яда пред сайта, защото не можела да намери телефон на кмета Йорданка Фандъкова. “Дайте ми телефон в кабинета на кмета. Да се обадя на секретарката й и лично да й предаде какво съм казала”, започна на висок тон столичанката.

“Жълтите павета са подредени безобразно и в най-ужасно състояние са пред “Шератон” и “Народно събрание””, започна да излива гнева си дамата. “Павета са оставени безстопанствени, а останалите са по къщи и дворове”, твърди тя. Попитана дали има снимка на жълти павета в нечий двор тя отговори, че няма, но можела да намери.

Е, все пак от възпитание, трябваше да изслушаме изповедта на дамата, за да се успокои. “Казвам се Е. и живея в центъра. Много съм пътувала, но няма такава столица, в която да има 4 основни улици и всички да са едновременно разкопани”, прехвърли темата на ремонтите ядосаната столичанка. Как можело бул. “Дондуков” да е направен за майки с колички – половината паваж, а другата асфалт.  Вчера тя обиколила и ремонта на “Пенчо Славейков” и пак се възмутила защо се маха паважа и се асфалтира. “Като нямаме специалисти да правят паваж, да внесем от Турция, или да ги обучим””, препоръча ядосаната дама на кмета на София. Единственото, за което тя пропусна да се ядосва бяха велоалеите. Дано не се сети утре!

След бясното недоволство, жената леко понамали тона и започна да обяснява, кого познавала. Разговорът приключи след 15 минути възмущения, ругатни и закани по адрес на кмета. Все пак приключи. Надяваме се, че изслушването поне малко я е успокоило и не е продължила да търси секретарката на кмета. А г-жа Фандъкова трябва да почерпи, спестихме й нерви и време да слуша стара плоча.

За всички, които не са разбрали и се ядосват като ходят по “Дондуков” да припомним, че точно за тази улица имаше не едно, а три обществени обсъждания. До единомислие не стигнаха дори хората, които живеят на този булевард!

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Sofia Open Dance Festival

Световна купа по латино-американски танци за първи път в България

Sofia Open Dance Festival събира шампиони, легенди и почитатели на танцовото изкуство с турнир, гала-шоу …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *