Начална страница / Събития и свободно време / Утре в София ще се проведе Великденски турнир за деца лишени от родителски грижи

Утре в София ще се проведе Великденски турнир за деца лишени от родителски грижи

В шампионата децата и младежите ще се състезават в спортовете : бадминтон, тенис на маса, баскетбол, лека атлетика, футбол и таекуондо

 

Мястото на събитието е в парк Възраждане, комплекс в Зона Б-5, “Спортна София. Начален час – 9:00 часа, като по програма шампионата трябва да приключи в 14:00 часа.
Мероприятието е част от спортната програма на БСФДМР за тази година и е инцициирано от “София – Европейска столица на спорта”.

Това е неговото 29-то издание, а основен организатор е Сдружение ” Българска спорна федерация за деца и младежи в риск”.
В надпреварите, ще се съзтезават момчета и момичета между 12 и 18 годишна възраст от домове за лишени от родителски грижи деца от цялата страна, както и представители на клуб “Широко сърце, ВУИ, СУПЦ и ЦНСТ.

В шампионата децата и младежите ще се състезават в спортовете : бадминтон, тенис на маса, баскетбол, лека атлетика, футбол и таекуондо.

Всяка година в надпреварите участват все повече и повече деца и юноши и по тази причина тазгодишното издание ще се проведе в един от най-модерните и големи спортни центрове в София.

На събитието се очаква да присъстват популярни български спортисти и представители от Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски Комитет, Държавната агенция за закрила на детето и Агенция за социално подпомагане.

Официалното награждаване е насрочено за 13:00 часа.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

НАТФИЗ

С три представления и билети от 4 лв. НАТФИЗ ще отбележи Нощта на театрите

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) ще отбележи Нощта на театрите на 17 ноември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *