Начална страница / Събития и свободно време / Времето и предстоящите събития в София за 11 октомври
Снимка: pixabay

Времето и предстоящите събития в София за 11 октомври

Времето в София

Днес, 11 октомври, се очаква сутринта да е мъгливо и с ниска слоеста облачност в низините и около водните басейни. От изток облачността ще се увеличава. Температурите ще са между 19 и 24 градуса, за София – 19, информира Prognozata.bg.

Предстоящите събития в София

 

09.30 часа – В Представителството на Европейската комисия в България, природозащитната организация WWF България организира кръгла маса и публичен дебат на тема „Справедлив енергиен преход“.

 

09.30 – 15.30 часа В заседателна зала 207 на БАН ще се проведе Полско-българска научна конференция „Извоюваната независимост – полски и български перспективи“.

10.00 часа На територията на летище „София“ ще се проведе пълномащабно учение. В него ще участват външни служби и институции. Учението няма да се отрази на ежедневната работа на летището и няма да наруши полетното разписание.

10.00 часа В Национален пресклуб на БТА Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД) ще проведе Пресконференция по повод на Световния ден за борба със затлъстяването, посветена на проблемите с детското затлъстяване.

10.30 часа В хотел „Сити София“ (ул. „Стара планина“ 6) ще се проведе трета международна конференция: „Разделното събиране на отпадъците за по-чист въздух“. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът по околна среда Йоана Христова

11.00 часа В Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ професорът по теология Карл-Вилхелм Нибур от Университета „Фридрих Шилер“ в Йена ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на СУ.

11.00 часа В Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за анонсиране на резултати от представително проучване за грижата на българина за очите.

14.00 часа В зала „Мусала 2″ на хотел „Хилтън“ Европейският съвет за външна политика (ЕСВП) с подкрепата на Фондация Конрад Аденауер организира дискусия на тема „Българската и европейската гледна точка: Референдумът в Македония“.

16.00 часа В Бизнес център „Витоша“ ще се проведе семинар – дискусия на тема „Междинни избори в САЩ“ с политолога доц. д-р Робърт Филипс.

16.00 часа В централната сграда на БАН ще бъде открита документална изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на акад. Любомир Желязков – химик-органик, основател и директор на Научноизследователския химико-фармацевтичен институт (НИХФИ).

17.30 часа На площад „Народното събрание“ ще се проведе ежегодния „Митинг в защита на живота“.

18.00 часа В галерия „ЛИК“ ще бъде представена изложбата „Български гамбит“.

18.30 часа В галерия „Ларго“ ще бъде открита изложба на Николай Ангелов – Гари „Тържество на радостта“.

19.00 часа в Централен Военен Клуб ще се проведат Първи годишни награди „Лекар на годината 2018″ .

19.00 часа Ще се проведе първото за тази есен издание на платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” на „Червената къща“.

19.30 часа В зала 1 на НДК ще се състои спектакъла „Фалшив герой“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

СУ "Св. Климент Охридски"

Симпозиум посветен на Достоевски ще се състои в София

Над 50 учени от 16 държави ще разглеждат човекът като проблем и обект на изображение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *