Начална страница / Събития и свободно време / Зимният семеен празник на Витоша в неделя ще включи конкурс за най-голяма снежна топка

Зимният семеен празник на Витоша в неделя ще включи конкурс за най-голяма снежна топка

За любителите на зимата и снежните надпревари, идващият уикенд ще предложи “Зимен семеен празник на Витоша”, в който желаещите ще могат да се състезават и в направата на най-голяма снежна топка. Това е една от най-предпочитаните игри в празника. Семейният зимен празник е в рамките на “София 2018 – Европейска столица на спорта” и ще започне в неделя от 11.00 часа в местността “Офелиите”.

Семействата ще участват в различни игри и забавления в продължение на два часа. На празника ще има и паралелен слалом и щафета със шейни и още състезания и демонстрации. Това са изработване на снежен човек, замерване със снежни топки, дърпане на въже, украсяване на шейна.

С този празник организаторите си поставят за цел да мотивират децата да се запознаят със зимните спортове и да ги заобичат. Събитието е за хората, които желаят да водят активен начин на живот, да спортуват, да изпитат емоцията от досега с природата и да изпитат удоволствието от игрите и спортуването на снега, казаха организаторите на проявата.

Записването ще бъде от 9.00 до 11.00 на място. Организаторите на “Зимен семеен празник на Витоша” информират любителите на зимните емоции, че за участие в надпреварите трябва да разполагат със собствени екипировки и шейни. За най-добре представилите се са предвидени медали и предметни награди.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

София Тех Парк е домакин на TRAP fest 2018

Фестивалът на младежта, технологиите и изкуствата TRAP fest 2018 се провежда за втори път в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *