menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

София Тур

Забележителности и интересни места в София,
които трябва да посетите.

Парк Военна академия "Г.С. Раковски" – София

Парк Военна академия "Г.С. Раковски" – София е чудесно място за отдих на столичани и гостите на София. Причина за това е добрата поддръжка на парка и тишината и спокойствието, които обгръщат всеки посетител. Паркът не е непрекъснато отворен. Има работно време. Вероятно заради това и не е обект на вандалски набези в късните часове на нощта. Входът в него е безплатен.

В парка не могат да се разхождат кучета, което веднага го прави предпочитан от всички, които се страхуват от кучета или не искат да заобикалят кучешките екскременти по алеите. Не се допускат и велосипедисти, така че разходката там ще е наистина приятна. Ако сте с дете, можете да сте спокойни, че няма да бъде нападнато от куче или велосипедист, който не е преценил скоростта си.

Има два варианта да влезете в парка: през главния вход – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ към бул. „Мадрид“ и през входа от ул. „Хам Омуртаг“. Близо до главния вход спират автобуси 72, 75, 213., а до втория вход се намира НВМИ.

От 2010 г. в парка се допускат граждани. Сградата на Военната академия се намира в парка. Построена е между 1888 – 1894 г. Има 3 етажа и прилича на стара крепост. Ако се гледа отгоре, сградата има формата на буквата Е – първата буква от името на съпругата на Фердинанд I – княгиня Елеонора.

Паркът е проектиран от арх. Фридрих Грюнангер. Тук се провеждат редица културни събития на столицата като Опера в парка, Кино на открито и др.

 


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • access_time7.30 - 20.30 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Реклама