3000 лалета грейват напролет в София

Фандъкова, Захариева и Беа тен Тъшър

Снимка: Гео Калев

Три дами, Йорданка Фандъкова - кмет на столицата, Екатерина Захариева – министър на външните работи и посланикът на Нидерландия у нас Беа тен Тъшър засадиха 5 луковици на лалета „Сердика“ от всичките 3000, предвидени за засаждане срещу Софийския университет, съобщава БГНЕС.

Министър Захариева сподели, че това е изключително ценен подарък, тъй като тези лалета са специално селектиран сорт. Ще цъфтят в цветовете на българското знаме. Името им също е специално. Холандското правителство има подарък от нас  - 110 рози сорт „Дамасцена“. Екатерина Захариева поднесе и поздравленията си за празника на  Софийския университет.

Йорданка Фандъкова, кмет на София, изказа благодарността си към холандския посланик. Тя припомни подаръка от Холандия – лалетата, с които беше направено логото на председателството зад НДК. В последните години София определено е по-зелена и цветна, каза Фандъкова.

Засадени са 6000 есенни луковици, 300 000 от които са на лалета. По софийските улици вече има повече лалета от тези в Амстердам, допълни Фандъкова. Училища и детски градини също са получили 3000 луковици на лалета по инициативата "Моето зелено училище".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

20 автомобила с камери ще следят за неправилно паркиране в София...

Контролът за неправилно паркиране в София се затяга, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Към днешна дата всички 2...

Прочети още keyboard_arrow_right