Арх. Стефан Добрев: Бул. „Цар Освободител“ да стане пешеходен

Арх. Стефан Добрев: Бул. „Цар Освободител“ да стане пешеходен

Столица.bg

Добрев: Бул. „Цар Освободител“ трябва да бъде освободен от движение

Можем да почерпим опит от развитите държави по отношение на изграждането на градския център, каза пред БНР арх. Стефан Добрев, който коментира опазването на недвижимото културно наследство в центъра на столицата.

„За радост, София притежава много хубав градски център, с много стойностни сгради, главно исторически. Проблемът стои, че някои от тях се рушат и не се поддържат. От друга страна, тези исторически сгради, много от тях са държавни, да бъдат окичвани с климатици - това е напълно недопустимо“, добави арх. Добрев.

По думите му, най-голямото предизвикателство пред градския център е намаляването на потока от автомобили и то най-вече от коли, които са транзитни. „Тук има един проблем, градският център не е място, където да минават коли в особено голямо количество. Те винаги се извеждат по периферията. Тази аномалия, през София да минава магистрала – бул. „Тодор Александров“. Бул. „Цар Освободител“ трябва да бъде освободена от движение и трябва да бъде дадена на пешеходците“, каза арх. Стефан Добрев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почетоха празника на Св. Сава в сръбското посолство в София...

Православната църква почете паметта на св. Сава Сръбски, небесен покровител на Сърбия, учител, просветител, наставник и ...

Прочети още keyboard_arrow_right