Безплатна градина за всички деца над 3 г. предвиждат в София и страната

Безплатна градина за всички деца над 3 г. предвиждат в София и страната

Снимка: Столица.bg

Стартират нова програма за ремонт на спортни площадки

Всички приоритети на образователното министерство са базирани на една основна цел - разширяване обхвата на образованието, заяви министър Нииколай Денков на пресконференция.

Първият приоритет е увеличаване на обхвата деца в системата. По него мерките са осигуряване на средства за безплатно включване в детските градини на всички деца над 3 години; изцяло нова програма за извънкласни дейности в областта на спорта и културата с цел максимален брой деца да се включат в групови и извънкласни дейности, както и стартиране на нова програма за ремонт на спортни площадки и физкултурни салони.

Вторият приоритет е повишаване качеството на училищното образование, като включените мерки са заплатите на учителите да бъдат повишени с 25% над средната за страната, както е записано в коалиционното споразумение, повишаване на стандарта за издръжка на училищата и качеството на материалната среда и създаване на нова методика за оценка на добавената стойност на обучението в училищната среда.

Третият приоритет е повишаване качеството на висшето образование -увеличаване на борбата с плагиатството, електронен облак за образователни ресурси, подкрепа на професионалното образование.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посланик Е. В. Митрофанова: Честит ден на свети Кирил и Методий (......

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова отправи видео поздравление на български език по случай 24 май във фе...

Прочети още keyboard_arrow_right