БНР си има нов директор - Андон Балтаков

Нов директор на БНР

Снимка: БНР

Най-после БНР си има нов директор. За по-малко от година това е вторият шеф. Съветът за електронни медии (СЕМ) днес избра Андон Балтаков за нов генерален директор на държавното радио. Балтаков получи 4 гласа "за" и един "въздържал се" при второто гласуване за деня на медийния регулатор, съобщава БНР.

Розита Еленова се въздържа, като заяви, че продължава да подкрепя Антон Митов. Той бе одобрен с решаващият глас на Ивелина Димитрова, въпреки че при първото гласуванепоказа предпочитание към другия кандидат - Митко Димитров, който участваше в битката и преди няколко месеца, когато бе избран Светослав Костов. 

Председателят на СЕМ София Владимирова също промени първоначалният си избор и при второто гласуване също заложи на Андон Балтаков, въпреки че на първото заседание гласува за Антон Митов. В надпреварата за стола на генерален директор на БНР участваха шестима- Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.

На първото гласуване нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването.

За първото гласуване членовете на СЕМ коментираха, че концепцията на Андон Балтаков ги спечели с това, че е модерна, блестяща и с визионерско мислене. За Антон Митов те посочиха, че познава в дълбочина актуалната ситуация в радиото и преценяват неговото убеждение, че гарантирането на редакционната независимост е най-важната стъпка за укрепване на доверието на аудиторията.

В понеделник и вторник кандидатите представиха концепциите си пред членовете на медийния регулатор.

До избора на нов генерален директор на общественото радио се стигна, след като през октомври миналата година СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Протест в защита на природата е затворил Дондуков...

В момента в центъра на София има протестно шествие срещу готвените промени в закона за биологичното разнообразие и застр...

Прочети още keyboard_arrow_right