Буферният паркинг на "В. Левски" ще е готов през август

Буферен паркинг

Снимка: Столица.bg

Буферен паркинг със 193 места на метростанция "В. Левски" ще заработи през август т. г. Довършителните ремонтни дейности ще извърши фирма "Калистратов група" ООД, а срокът за изпълнение на поръчката е 6 месеца, научи Столица.bg.  Буферните паркинги вече се управляват от ЦГМ.

Подземният паркинг на спирката на метрото "В. Левски" ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай", която е комбинация от ползване на личен автомобил, безплатно паркиране, но придвижване в столицата с метрото. Още два паркинга се предвижда да се ремонтират. Това  е подземният до Централна гара със има 73 места и един надземен в "Надежда".

10 обществени надземни паркинга и 4 подземни буферни стопанисва ЦГМ. Буферните паркинги са на метростанциите Джеймс Баучер,  577 места, Цариградско шосе, 1253 места и два на Бели Дунав, с по 349 места и 118 места.

Столична община с договор предостави на ЦГМ още два буферни паркинга, които също трябва да се довършат. Те са бул. Сливница в Люлин, който е с 262 паркоместа и на Централна гара, със 73 паркоместа. За тези паркинги все още не е пусната процедура за изпълнител на ремонтните работи.

Услугата, която предлага ЦГМ - "Паркирай и пътувай" на буферните паркинги в София са част от политиката на Центъра и Столична община за насърчаване на предвижване с градския транспорт. 26 млн. лв., което е около половината от приходите от платеното паркиране са инвестирани от ЦГМ в подобряване на паркирането в столицата.

Още през есента стана ясно, че ЦГМ дава около 2 млн. лв. за ремонт на тротоарите и поставяне на антипаркинг колчета в новите зони за платено паркиране. До сега ремонтирани са тротоарите на ул. Странджа между  Т. Александров и Ал. Стамболийски. Работи се и по ремонта на ул. Братя Миладинови и на Лайош Кошут. Скоро ще се обновят и тротоарите  по ул. Самуил, ул. Лозенец и  ул. Княз Борис Първи.

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Училището в с. Чепинци е на трето място по успех от матурите...

Столичните училища са с най-висок успех от държавните зрелостни изпити. Впечатление прави, че в Топ 3 е и общинското учи...

Прочети още keyboard_arrow_right