Буферният паркинг на "В. Левски" ще е готов през август

 • Буферен паркинг

  Снимка: Столица.bg

Буферен паркинг със 193 места на метростанция "В. Левски" ще заработи през август т. г. Довършителните ремонтни дейности ще извърши фирма "Калистратов група" ООД, а срокът за изпълнение на поръчката е 6 месеца, научи Столица.bg.  Буферните паркинги вече се управляват от ЦГМ.

Подземният паркинг на спирката на метрото "В. Левски" ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай", която е комбинация от ползване на личен автомобил, безплатно паркиране, но придвижване в столицата с метрото. Още два паркинга се предвижда да се ремонтират. Това  е подземният до Централна гара със има 73 места и един надземен в "Надежда".

10 обществени надземни паркинга и 4 подземни буферни стопанисва ЦГМ. Буферните паркинги са на метростанциите Джеймс Баучер,  577 места, Цариградско шосе, 1253 места и два на Бели Дунав, с по 349 места и 118 места.

Столична община с договор предостави на ЦГМ още два буферни паркинга, които също трябва да се довършат. Те са бул. Сливница в Люлин, който е с 262 паркоместа и на Централна гара, със 73 паркоместа. За тези паркинги все още не е пусната процедура за изпълнител на ремонтните работи.

Услугата, която предлага ЦГМ - "Паркирай и пътувай" на буферните паркинги в София са част от политиката на Центъра и Столична община за насърчаване на предвижване с градския транспорт. 26 млн. лв., което е около половината от приходите от платеното паркиране са инвестирани от ЦГМ в подобряване на паркирането в столицата.

Още през есента стана ясно, че ЦГМ дава около 2 млн. лв. за ремонт на тротоарите и поставяне на антипаркинг колчета в новите зони за платено паркиране. До сега ремонтирани са тротоарите на ул. Странджа между  Т. Александров и Ал. Стамболийски. Работи се и по ремонта на ул. Братя Миладинови и на Лайош Кошут. Скоро ще се обновят и тротоарите  по ул. Самуил, ул. Лозенец и  ул. Княз Борис Първи.

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 23
Ян Енглерт

Ян Енглерт получи званието Doctor honoris causa от НАТФИЗ(СНИМКИ)

Ян Енглерт, изпълнил ролята на отец Ередия в „Осъдени души“, бе удостоен със званието Doctor honoris causa от НАТФИЗ. Церемонията се състоя в събота, 23 март, информират от Академията. Събитието уважиха много преподаватели, представители на културната общност, журналисти и студенти. Ян Енглерт бе посрещнат с нестихващи аплодисменти от присъстващите. Проф. Пламен Марков, декан на факултет „Сценични изкуства“, накратко представи актьора, а проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ – тържествено му връчи званието Doctor honoris causa. Ян Енглерт благодари на всички за оказаната му чест. Той сподели, е ролята на отец Ередия е преобърнала живота му. Днес той е актьор с успешна кариера, педагог, учител и ректор на Варшавската театрална академия. В прочувствената си реч той се опита да даде определението за артиста. Според него актьорът създава или разширява реалността. Талантът няма как да бъде научен, той само може да бъде събуден и направляван. Прочети още...

comment 0
visibility 89
Софийски университет

Първите кандидат-студентски изпити в СУ са днес

Първите Предварителните изпити от кандидат-студентска сесия в СУ са насрочени за днес. Решените да учат в СУ се явяват днес на изпити по журналистика и математика I, информират от пресцентъра на учебното заведение. Двата изпита са писмени. Изпитът по журналистика вече започна. Бъдещите студенти по журналистика трябва да напишат есе. Изтеглената тема е "За няколко лайка повече" и по нея ще пишат 350 ентусиасти. Те ще имат на разположение три астрономически часа да изпълнят поставената задача. Проверяващата комисия ще прецени дали кандидат журналистите умеят да създават цялостен текст по предоставена те мор заобикалящия ги живот – политически, обществен, културен. Изпитът по математика I започва в 14 ч. днес. Кандидатите за висшисти в СУ ще решават 20 задачи, които имат 4 възможни избираеми отговора. Освен тях ще трябва да се справят с 5 задачи, които имат отворен отговор и 3 задачи, който изискват цялостно решение. Калкулаторите са напълно забранени. Химикалките трябва да са със синьо мастило, моливът да е черен. За изпита по математика са предвидени 4 часа. Прочети още...

comment 0
visibility 147
119 СОУ

Електронна система ще се бори с вредните храни в столично училище

Строг родителски контрол върху закуските и обяда който си купуват от училищните лавки децата ще има в столичното 119-то училище. За да се преборят с вредните храни от учебното заведение ще вкарат нова електронна система, съобщава БНТ. Тя ще бъде достъпна онлайн от всеки родител. Идеята е майките и бащите да виждат какво точно се предлага за закуска или обяд в столовете. Така те ще отбелязват всяка една разрешена или не храна за тяхното дете. Самото пазаруване ще бъде не с пари, а с нова електронна карта. У дома всеки родител знае какво яде детето му и го контролира до като в училище до сега това беше много трудна задача. С новата система контрола ще става само с един клик. Според родителите идеята е много добра и иновативна, но остава да решат какво ще стане ако децата решат да си разменят електронните карти. Децата също приемат идеята и дори се радват, тъй като с новата карта няма се налага да смятат колко пари да похарчат. Електронната система ще работи от месец април. Родителите сами ще преценяват колко пари да заредят в картата на детето си онлайн. Така децата ще се учат още по-лесно на здравословно хранене. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Борисов: Необходим е дебат за високите сгради в София...

Премиера Бойко Борисов обяви, че необходимо да им дебат относно строителството на високи сгради на територията на София....

Прочети още keyboard_arrow_right