Демонстрации и отворени врати в София в седмицата на пожарната безопасност

Седмица на пожарната безопасност

Снимка: Столица.bg

Атрактивна демонстрация ще направят столичните пожарникарите на 11 септември т. г. на стадион "Славия" в София. Занятието, от 9 до 10 часа, е съвместно с представители на Обединения спортен клуб от Овча купел. Ще има и викторина за насочване на общественото внимание към повишаване на културата по въпросите на пожарната безопасност.

На 11 септември 2001 г. Кулите в Ню Йорк рухнаха при терористичен акт, стотици бяха спасени, но имаше много жертви, а сред тях и пожарникари, които първи се оказаха в епицентъра на трагедията. От 9 до 13 септември е обявена седмица на пожарната безопасност в София и страната.

Над 50 събития ще има в столицата, свързани с пожарната безопасност. Работни срещи ще има с кметовете на районите Витоша, Красно село и Овча купел. На тях ще се обсъди взаимодействието, включително по изпълнението на плановете за защита при бедствия, създаването на доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и
отстраняване на последиците от тях.

През последната седмица е доста напрегнатата оперативна обстановка в страната. Изгасени са над 2000 пожара. В седмицата на пожарната безопасност традиционно ще бъдат организират различни инициативи. Те са посветени на повишаване културата на хората за безопасно поведение при пожар и други инциденти. Ще се проведат Ототворените врати, демонстрации, учебни евакуации, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени и дарителски кампании.

Както всяка година кулминацията ще бъде празникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, който ще бъде отбелязан в последния ден от Седмицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

На Терминал 1 на Летище София има отделен коридор за идващите от ......

Пристигащите пътници от Италия на Терминал 1 на Летище София ще минават през отделен коридор, съобщава БНР. Това се пра...

Прочети още keyboard_arrow_right