Директор на столично училище подкрепя идеята за повече средства за психолози

 • Директорът на 119 училище "Проф. Михаил Арнаудов" в София

  Снимка: Фейсбук

Директорът на столичното 119 училище "Проф. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов подкрепя увеличението на средствата за повече психолози и педагогически съветници. Идеята е на група психолози и е срещнала разбиране и от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Повече специалисти да има в българските училища от 2020 г., които да са в екипите за подкрепа и за работа с ученици със специални потребност.

Позицията си Стаматов, който бе зам.-министър на образованието в Борисов 2 бе изразена на профила му в социалната мрежа. Проблемът е бил дискутиран на последното заседание на Отрасловия съвет към МОН. Директорите на училища и детски градини настояват и за конкретизиране на професионалните задължения на психолози и педагогически съветници, както и задължителното им присъствие в образователната система.

Обсъждано е и приоритетно да се завишат средствата за годишната издръжка на деца и ученици със СОП и да има финансова подкрепа за спеицалистите, работещи с тях. Това ще даде възможност на директорите да назначат психолози и педагогически съветници, където в момента няма такива. 

Всички са категорични, че всяка образователна институция има крещяща потребност от висококвалифицирани и адекватно заплатени съветници и психолози, пише в позицията си Диян Стаматов.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 293
ул. Добруджански край

Прибират пари от зелена зона и скоби по неасфалтираната "Добруджански край"

Столична улица без асфалт е зелена зона за платено паркиране. Въпреки, че настилката е от миналия век, това не пречи на ЦГМ да слагат скоби със скоростта на светлината на паркиралите там автомобили. Ул. Добруджански край, чийто край стига до централната "Скобелев" е зелена зона от ноември 2018 г., когато към местата за платено паркиране бе присъединен и район Краасно село. Гражданите се възмущават, че не се предлагат условия, а същевременно се прибират пари и се слагат скоби. От ЦГМ пък се аргументират, че живеещите сами са искали там да се въведен платено паркиране, за да има ред. Идеята ни беше първо да се ремонтира улицата, да се оправи настилката и тогава да стане зелена зона, коментираха пред bTV граждани. Те са изненадани колко бързо се взимат пари от скоби. Въпреки че улицата е без асфалт зеланата зона остава. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Борисов: Необходим е дебат за високите сгради в София...

Премиера Бойко Борисов обяви, че необходимо да им дебат относно строителството на високи сгради на територията на София....

Прочети още keyboard_arrow_right