Дискусия за университетския музей и образователната среда в София

Дискусия за университетския музей и образователната среда в София

Снимка: Столица.bg

Галерия „УниАрт“ ще представи дискусия за ролята на университетския музей

На 30 ноември от 18 ч. галерия „УниАрт“ на НБУ ще представи дискусията „Университетският музей като публично пространство и образователна среда”.

Защо и как една художествена експозиция може да се използва в обучението по различни специалности? С какви средства и методи художествената творба се разкрива като първоизточник и културен документ?

Как диалогичният подход в галерията може да изгради нови познания, да открие нови смисли и да изплете мрежа от преживявания, социални отношения и контексти? На тези и други въпроси е посветена дискусията с Лиляна Милкова и Тодор Петев в поредицата „Вторник на ъгъла“, съобщиха от университета. 

Лиляна Милкова има докторат по история на изкуството и e ръководител на Отдел „Образование“ на Художествената галерия на Университета Йейл в САЩ. Д-р Милкова е с многогодишен опит в развиване на ефективната образователна роля на музея: създава интердисциплинарни изложби с преподаватели и студенти; интегрира ресурсите на галерията в учебните програми за ученици и студенти от различни специалности; провежда обучения на студенти за работа в галерията; изготвя инструменти за изследване и дългосрочна оценка на образователните програми.

Тодор Петев е един от създателите на Фондация „Моят музей“, чиято мисия е да подпомогне музеите и галериите в скъсяване на дистанцията с публиките и изграждане на пълнокръвни и смислени връзки с обществото. Има опит като начален учител, университетски преподавател и музеен специалист. Работи върху приложни аспекти на комуникация на културното наследство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Мотористи протестираха в столицата, но не затвориха движението по......

Мотористите протестираха пред Народно събрание, но движението не беше спряно по централния "Цар Освободител".  Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right