Добротворци: 123 000 лв. за апаратура за столичната детска болница събра изложбата на Владо Карамазов

Добротворци: 123 000 лв. за апаратура за столичната детска болница събра из

Снимка: Владо Карамазов

На среща в МРРБ решиха МЗ да да внесе ново мотивирано предложение за изменение на ПУП за строежа на Педиатрия в София

Детската болница в София вече разполага със 123 0000 лв., с които ще закупи апаратура на анестезия на малчуганите.  Това е дело на актьора Владо Карамазов. Негови 20 фотографии бяха представени в благотворителна изложба в детската болница.

Събраните средства ще помогнат за апаратура, от която имаме нужда, каза директорът д-р Владимир Здравков през bTV. "Снимките бяха повод за тази благотворителна акция и най-вероятно хората пак биха дарили пари, закупената фотография ще им е спомен за свършеното добро дело", коментира Карамазов.

"Стискам палци на д-р Здравков", каза аткьорът, чиято снимка на малкия Юсуф от родопското село Крастава бе номинирана в категориите "Хора" и "Природа" на престижния фотографския конкурс Smithsonian magazine на "Нешенъл джиографик".

Владо Карамазов с благотворителна изложба в Педиатрията в София

Детската болница "Проф. Иван Митев" в София се нуждае от шест апарата - видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор, оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка. От БЧК вече дариха диафаноскоп за новородени.

Вчера в МРРБ се проведе работна среща на министъра арх. Виолета Комитова с представители на организации, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница. Заедно обсъждаха проекта за изграждане на Национална детска болница

Обсъдени бяха извършените дейности по реализация на проекта до момента и нормативните проблеми, пред които са изправени заинтересованите страни. Поставени бяха важни въпроси, по които е необходимо предприемането на действия за оптималното и ефективно им разрешаване, за да бъде изградена максимално бързо болницата, съобщиха от МРРБ.

От направения анализ на конкретните инвестиционни намерения се прие инвеститорът – Министерство на здравеопазването да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

В срещата участваха и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, съветниците на министъра арх. Иван Шишков, Ангел Ангелов, Цветана Герджикова, както и Иван Димитров – председател на Федерация „Български пациентски форум“, председателят и зам.-председателят на НС на „Главболгарстрой“ Камен Пешов и Калин Пешов, Николай Дончев – представляващ ДЗЗД „Детско здраве“, Иван Алексиев – изпълнителен директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, г-жа Цветкова – представител на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (28%, 195 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 255 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (2%, 15 Гласове)
 • Нови избори. (27%, 193 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 49 Гласове)
Общо гласували: 707 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спаси София и Борис Бонес с жива верига в защита на Централни хал......

Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев организират днес протест за запазване на Централните хали. Прис...

Прочети още keyboard_arrow_right