Кандидат-студенти ще държат химия и физика в СУ

Софийски университет

Снимка: Столица.bg

Предварителната кампания в СУ за кандидат-студенти продължава и днес, 21 април. Днес са изпитите по физика и химия, както и изпит- събеседване за „Графичен дизайн“, информира Офнюз.

В 9.00 ч. започнаха изпитите по физика и химия, а за 14.00 ч. е насрочено събеседването за желаещите да се обучават в специалността „Графичен дизайн“.

Изпитът по физика ще премине в рамките на 4 часа. Кандидатите е необходимо да решават тест и една задача от материала по физика от училище. Тя ще тества как явилите се прилагат знанията си по предмета. Тестът има 20 въпроса от всички дялове на предмета. Калкулатори могат да се ползват, но електронни бележници, мобилни телефони и портативни компютри – не.

Изпитът по химия е предвиден за 4 часа и половина. Съставен е от две части – първата има 20 тестови въпроса и 4 логически задачи, а втората изисква развиване на тема  от материала от 7, 8, 9 и 10 клас. Втората част е само за тези, които кандидатстват „Медицина“.

На събеседването за „Графичен дизайн“ кандидатите показват свое портфолио с авторски произведения. Те могат да бъдат както на хартиен носител и в оригинал, така и в електронен вариант.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

7 столични градини са в ремонт, 200 детски заведения посрещат мал......

Детските градини в София от днес отново възстановяват нормалната си работа. 7 заведения за малчуганите са в ремонт и щ...

Прочети още keyboard_arrow_right