Конкурс „Възкресение Христово” обяви Св. Синод

Конкурс „Възкресение Христово” обяви Св. Синод

Снимка: Софийска митрополия

Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха

Св. Синод обявява конкурс „Възкресение Христово”- 2022 в категориите изобразително изкуство, литература (поезия и проза) и фотография.

В конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 01.04.2022 г. (петък), като важи датата на пощенското клеймо. Адресът за изпращане на конкурсните творби е Културно-просветен отдел, Св. Синод на БПЦ-БП, за Националния конкурс „Възкресение Христово”, ул. „Оборище” № 4, гр. София 1000; Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби), съобщават от Софийската митрополия.

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация: B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо: Заглавие на творбата; Трите имена на автора; Възраст, група / клас; Град / село, област, училище / ОДК / енорийско училище / клуб; Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител; Името на преподавателя / ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния Статут се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории. Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 20.04.2022 г. на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ,

В случай, че епидемичната обстановка в страната позволява, награждаването на участниците в Националния конкурс ще бъде на 15.05.2022 г. (4 Неделя след Пасха – на Разслабления) в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ след приключването на св. Литургия. След награждаването се предвижда откриване на изложба с наградените творби в храм „Св. Св. Кирил и Методий“. В случай на забрана за провеждане на организирани събития в страната, наградите ще бъдат изпратени до наградените участници по куриер, като те ще бъдат своевременно уведомени.

Статутът на Конкурса предвижда, след изтичане на изложбата на Конкурса, творби от Раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ да участват в благотворителна разпродажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (41%, 451 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (21%, 228 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 236 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 176 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 13 Гласове)
Общо гласували: 1104 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Безплатна градина за всички деца над 3 г. предвиждат в София и ст......

Всички приоритети на образователното министерство са базирани на една основна цел - разширяване обхвата на образованието...

Прочети още keyboard_arrow_right