Майката на Александра: Благодаря ви, мили хора, вашата обич ще върне Али към живота

Майката на Александра: Благодаря ви, мили хора, вашата обич ще върне Али къ

Снимка: Столица.bg

Над 130 са дарили в София и страната, събрана е кръвта за животоспасяващите операции на момичето

Благодарение на стотиците дарилители е събрана кръвта за животоспасяващите операции на Александра Нинова. Момичето бе блъснато от автобус на градския транспорт в Люлин в петък вечерта. В момента тя е в детската реанимация на "Пирогов".

След призива за кръводаряване в събота стотици се отзоваха и в неделя чакаха с часове на минусова температура в двора на НЦТХ в столицата.

"Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али!
От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота! Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота!", написа в социалната мрежа майката на 17-годишното момиченце Яна Алексиева.

Кампанията по кръводаряване бе организирана в социалната мрежа и след публикация и в Столица.bg редакционният телефон прегря. Обаждаха се студенти по ветеринарна медицина в Стара Загора, обаждаха се футболни фенове, обаждаха се студенти по медицита и в УНСС и всички бяха в готовност още в събота през нощта да отидат да дарят кръв за Александра.

Алекс се нуждае от тромбоцитна маса за предстояща операция в "Пирогов"

За по-малко от 24 часа бе събрана необходимата кръв за тромбоцитна маса, която трябваше да се прелее на момичето, за да се направят предстоящи операции. В София над 130 души дариха кръв и още много сториха същото в страната.

Дори и след като беше събрана кръв и това бе съобщено, дарители продължаваха да чакат и да дарят за непознатото дете. Сред дарителите бяха съученици на Александра, приятели в ансамбъл Средец, стари и млади, познати и непознати,  и всички обединени от милосърдието и борбата за спасяване на живота на 17-годишното момиче.

"Към всички съпричастни и най-вече към десетките, които днес мръзнаха и дариха освен кръв, но и почивният си ден, за да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете. Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не ходят да даряват, защото центъра за кръводаряване и без това изнемогваше от липса на персонал. Респект и благодаря", изрази благодарността майката на Александра Нинова.

"Благодаря на всички лекари и специалисти от Детска реанимация в Пирогов, които денонощно поддържат искрата живот в дъщеря ми!
Благодаря на всички приятели и познати, които веднага ни потърсиха, за да помогнат в бедата! Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али! От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота!", написа Яна Алексиева.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 21 май 2022 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 21 май 2022 г. Загражденията около Парла...

Прочети още keyboard_arrow_right