НСО с мерки за сигурността на гражданите и гостите на София за 3 март

-

Снимка: Столица.bg

На Националния празник на България - 3 март 2022 г. (четвъртък), Националната служба за охрана предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на София, съобщават от НСО.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България.

От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул.

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“.

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове, организирани на ул. „Раковски“ и „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За желаещите да наблюдават тържествената проверка (заря) на пл. „Народно събрание“, достъп ще бъде осигурен през три контролно-пропускателни пункта – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“ в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „В. Левски“) и през един КПП на бул. „Цар Освободител“ (откъм хотел „Сенс“).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Вдигнаха още 9 стари коли от Триадица...

Екипи на район „Триадица“ премахнаха девет излезли от употреба моторни-превозни средства, оставени върху общ...

Прочети още keyboard_arrow_right