Общинската комисия по транспорт прие забраната за движение на каруци по улиците на София

-

Снимка: Facebook

На своето заседание вчера, 10 януари, постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към Столичния общински съвет прие проекта за изменение в наредбата за организация на движението на територията на София.

Съгласно измененията, се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга по улиците за обществено ползване на територията на Столична община. Измененията трябва да влязат в сила от 1 юни 2022г.

В мотивите за предложените изменения се отбелязва, че към настоящият момент липсва регистър на съществуващите ППС с животинска тяга. Животните, които се ползват - коне и катъри, също в болшинството от случаите не са регистрирани по надлежния ред и не им се осигурява ветеринарно-медицинска помощ. Отбелязват се и множеството регистрирани случаи на различни нарушения на съществуващите наредби, свързани с въпросните превозни средства, включително управлението им от непълнолетни и малолетни лица. По някои от наземните линии на градския транспорт са регистрирани множество случаи, когато превозни средства с животинска тяга създават предпоставки за ПТП и застрашават сигурността на пътниците.

При установяване на нарушение, ППС ще бъде задържано от органите на реда и ще бъде връщано след заплащане на разноските по отговорното му пазене. Животните ще бъдат предавани на Общинското дружество "Екоравновесие". 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и в страната: РЗИ отново ще проверява за продажбата на ра......

Регионалните здравни инспекции незабавно да започнат проверки за въведената забрана за продажба и употреба на райски газ...

Прочети още keyboard_arrow_right