Осем детски ясли в София вече имат система за контрол на топлоподаването

Осем детски ясли в София вече имат система за контрол на топлоподаването

Снимка: Фейсбук, Дончо Барбалов

Осем от самостоятелните детски ясли в София вече имат система за контрол на постъпващата топлоенергия. Това са СДЯ с номера 31, 48, 35, 45, 46, 58, 63 и 128, съобщиха от дирекция "Здравеопазване" на Столична община.

„Количеството постъпваща в сградата топлоенергия се програмира чрез система за дистанционен или механичен контрол на абонатната станция. Така поддържаната температура в сградите може да се променя, в зависимост от нуждите и съответно да се реализират икономии“, посочва зам.-кметът по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов.

По думите му при редовно намаляване на температурата в сградите след работно време, през почивни и празнични дни, сметките за подаваната топлинна енергия значително намаляват.

Преди началото на новия отоплителен сезон, с помощта на "Топлофикация София" ЕАД беше обобщена информацията колко от всички над 400 абонатни станции в общински сгради -  училища, детски и лечебни заведения, и културни институти имат системи за контрол. Установено бе, че над 200 от тях вече са оборудвани с нея, а в 59 сгради няма техническа възможност за това.

„С мое писмо до съответните направления в Столична община препоръчах на стопаните на останалите сгради да монтират системи за контрол на топлоподаването, с цел икономия на енергия и съответно по-ниски сметки за парно през зимния сезон“, казва още Барбалов.

Сред първите, които са се възползвали от тази възможност са директорите на самостоятелните детски ясли.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сградите в София са проектирани така, че да издържат на магнитуд ......

Сградите в София са проектирани така, че да издържат на земетресение с магнитуд до 7.3. Това заяви проф. Петър Павлов, р...

Прочети още keyboard_arrow_right