Отварят бул. “Монтевидео” и бул. “Асен Йорданов“ на 15 септември

photo_library
 • Инспекция на обекта

  Снимка: Фейсбук Йорданка Фандъкова

 • реконсрукция на обекта

  Снимка: Фейсбук Йорданка Фандъкова

Автомобилното движение на бул. “Асен Йорданов” се възстановява, но продължава работата по трамвайното трасе, заради което ще остане стеснението при ул. “Иван Димитров-Куклата”, съобщава столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Със завършване на този ремонт и по предложение на кмета на район “Слатина” Георги Илиев от следващия уикенд ще започне ремонт на един участък от ул. “Николай Коперник”.

На 15 септември, вторник, пускаме движението по бул. “Монтевидео” и бул. “Асен Йорданов”. Тази година завършихме последния участък от разширението на бул. “Монтевидео”, който прави връзка с новата метростанция №16 в район “Овча купел”, допълни кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира разширението на бул. “Монтевидео“ в участъка от ул. “Акад. К. Пашев“ до ул.“763“. На инспекцията бяха и заместник-кметовете Дончо Барбалов и инж. Ангел Джоргов.

След пускане на движението по бул.“Монтевидео“ работата по тротоарите ще продължи, като ще се обособи и велолента.

Непосредствено до метростанцията се изгражда и наземен паркинг с места за 270 автомобила.

В реконструкцията на последния участък от бул. "Монтевидео" е предвидено изграждането на нов път, като пътните платна стават по две ленти във всяка посока. Направени са всички инженерни мрежи водопровод, канализация, улично осветление, сподели инж. Джоргов.

Бул. „Монтевидео“ е готов от бул. „Никола Петков“ до ул. "Акад. Константин Пашев“ и участъка на кръстовището при ул. „Боряна“ до ул. „763“. Той бе направен заедно с цялостната реконструкция на основни пътни обекти за район „Овча купел“ – бул. “Президент Линкълн“, участък от бул. “Овча купел“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Латиноритми, кулинарни изкушение и дресировка на кучета на Бакхус......

Латиноримтими, кулинарни изкушения, много емоции и перфектно настроение предложи днес най-старият и голям пазар в София ...

Прочети още keyboard_arrow_right