Почистиха купища отпадъци до трафопост в столичния жк „Младост“

Почистиха купища отпадъци до трафопост в столичния жк „Младост“

Снимка: Столичен инспекторат

Купищата боклуци, които бяха изхвърлени зад трафопост до бл. 526 в софийския ж.к. „Младост“ вече са почистени, съобщават от Столичния инспекторат. Сигналът за оставените на нерегламентираното място отпадъци е подаден от живущи в района.

„Хората, които са извършвали ремонти по домовете си, са оставили ненужните вещи и отпадъци в тъмната част на денонощието зад дървото на трафопоста и междублоковото пространство“, уточняват от Столичния инспекторат.

От там припомнят, че когато в домакинствата се извършват големи строителни ремонти, гражданите са длъжни да събират отпадъците в наети от тях специализирани контейнери и да ги предават на лица, притежаващи документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците.

Забранено е разпиляването на отпадъците и замърсяване на места за обществено ползване. При изхвърлянето им е забранено смесването на обемни отпадъци с битови, зелени, строителни, електронно и електрическо оборудване и опаковки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София Васил Терзиев запалва на 1 декември коледните све......

Точно в 19 часа на 1 декември (петък) кметът Васил Терзиев ще запали празничните светлини и коледното дърво на София. За...

Прочети още keyboard_arrow_right