Повече от 300 човека навити да заместват учителите с COVID-19 в София

Повече от 300 човека навити да заместват учителите с COVID-19 в София

Снимка: Столица.bg

Повече от 300 човека са навити да преподават на мястото на болните от коронавирус учители в София. Цифрата е от регистриралите се в информационната база за  "учители  по заместване" ако в едно училище има недостиг на педагози. Това обясни шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева, цитирана от "Монитор".
 
В базата данни могат да се включат специалисти с вече придобита професионална квалификация „учител“ и "учител по.. учебен предмет", студенти в последната година от обучението си по педагогика. Такива, които по време на следването си по друга специалност могат да придобият успоредно професионална квалификация в училище или забавачка, или пък бъдещите магистри по професията, които карат практика.
 
Желаещите да бъдат временно назначавани в столично училище или детска градина в случай на болни от коронавирус учители са на различна възраст и с различен опит.
 
Има какво студенти, така и хора в пенсионна възраст. Някои от регистриралите се са с малко учителски стаж, но има и хора, които отново са открили пътя към професията.“, обясни Кастрева. Тя уточни, че сред желаещи има и такива с учителска правоспособност, които обаче в момента работят. Според Кастрева те искат да си сменят работата без да поемат рискове. Сред мераклиите за заместващи педагози има и безработни.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

КАТ да изпрати екип на прелеза на Равно поле: Шофьори преминават ......

Шофьори преминават през прелез на Равно поле и Кремиковци при спусната бириера. Нарушителите са много, мястото се п...

Прочети още keyboard_arrow_right