Пред Съдебната палата: Столичните адвокати излизат на мълчалив протест с тоги

Пред Съдебната палата: Столичните адвокати излизат на мълчалив протест с то

Снимка: Столица.bg

Столичните адвокати излизат от 17.00ч. на мълчалив протест с тоги пред Съдебната палата. Адвокатите протестират  срещу одобрения от Висшия съдебен съвет (ВСС) модел 4 за реформа на съдебната карта, съобщи БНР.

Актуализираният вариант на модел 4 предвижда сериозно намаляване на броя на районните съдилища, промяна в подсъдността по множество дела, създаване на съдебни състави „ад хок“ и др.

Предлаганата реформа на съдебната карта, дори след актуализирането на концепцията, в съчетание с липсващото електронно правосъдие, ще има за резултат лишаване на голям брой граждани от реален достъп до съд и качествено правораздаване“, се обяснява в призива.

Той е отправен не само до адвокатите в София, но и да всички колегии в страната, до съдийските организации и до председатели на съдилища в столицата, включително и към гражданите, които според САК ще бъдат пряко засегнати от предлаганите промени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Агенцията по вписванията с нов директор...

Новият директор на Агенцията по вписванията е Даниела Митева , съобщи служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов....

Прочети още keyboard_arrow_right